Engeland, Devon3 oktober 2023, door Michel + Renske

Glebe House: een droom onderkomen in Devon, Engeland

Engeland, Devon, 3 oktober 2023, door Michel + Renske

Glebe House: een droom onderkomen in Devon, Engeland

Wat je zeker moet doen als je het kanaal oversteekt is minimaal een nacht slapen bij het te gekke Glebe House. Het interieur, de mensen, het heerlijke eten, het uitzicht. Het is als een droom maar dan toch echt.

Glebe House

Glebe House

Wanneer je aan komt rijden voel je het al aan. Deze dwarrelende weggetjes door de bergen in kunnen wel eens tot een speciale plek leiden. Niks is minder waar. Boven op de heuvel vind je Glebe House. Een rustgevende villa waar je kunt zwemmen, eten, tennissen, lezen en meer.

Ook is Glebe house een genot voor het oog. De gezamenlijke woonkamer, alle ingerichte gastenkamers; alles heeft iets bijzonders, iets Brits en unieks. Zo is geen kamer hetzelfde en heeft elke kamer een andere style. Niet voor niks dat toffe namen de revu passeren, zoals de Old Boys Room of the Copper Beach Room. Ook zijn er voor gezinnen twee grotere vertrekken die op het landgoed staan.

Aan vervelen kom je niet toe. Zo is er een tennisbaan en een zwembad, maar wordt er ook menig leuke activiteit georganiseerd. Een dag naar de kust om met een vissersboot te vissen, oesters proeven, etc.

Daarnaast kan je je bijna volledig vermaken met alle eet en drink activiteiten. Het ontbijt staat vanaf 8 uur voor je klaar en bevat alleen maar huisgemaakte producten. Van granola tot yoghurt van de boer. Za-lig.

Lunch en dinner kan je ook afspreken. Het dinner is een table-de-hôte met uitzondering van de zondag, dan wordt er een buffet neergezet met kazen, vlees, salade en brood.

‘s Avonds strijk je neer in de woonkamer en kan je een boek lezen bij de openhaard of de omgeving gaan verkennen, gezien er menig wandelroutes zijn. Ook kun je vanaf Glebe House perfect de Jurassic Coast af gaan.