Nederland, Haarlem15 mei 2020, door Imara Milatz

Haarlems Hemelse BBQ – het grootse digitale barbecue festijn

Nederland, Haarlem, 15 mei 2020, door Imara Milatz

Haarlems Hemelse BBQ – het grootse digitale barbecue festijn

Veertig dagen ná pasen en tien etmalen vóór hetgeen wat we Pinksteren noemen ‘vieren’ we Hemelvaartsdag. Op deze, de weersvoorspellingen beloven het, mooie zonovergoten donderdag staat er nog iets hemels te gebeuren. Wat doe je met mooi weer? Juist, een fikkie maken en je eten erboven roosteren. 1 en 1 is twee, dachten de Haarlemmer lieden en (pats boem) de Haarlems Hemelse -ha, daar hebben we hem weer- digitale BBQ is een feit. Restaurant Morris, The Bastard, Daan Speelman, DJ Big Jimmy zijn de knappe koppen achter het (wie weet zometeen wel) fenomeen.

Bericht aan heel haarlem (en omstreken): sla alvast alle barbecuebenodigdheden in, bestel een complete BBQ-box, steek je vuurtje aan en roosteren maar onder begeleiding van een geijkte grillmaster en live muziek, rock en rollend de avond door (manmanman, poeh, wordt veel etonnn). We’ll see you donderdag 21 mei on the Zoom!

What's cooking goodlooking

What's cooking goodlooking

Een barbecue zonder eten bestaat niet. Nou kun je natuurlijk zelf stad en land af gaan voor alles om straks op het bord te leggen maar Restaurant Morris (onthoud de naam, daar langs het Spaarne) dacht daar anders over. Om mee te doen met het barbecuefeest bestel je een complete BBQ-box via Restaurant Morris en je unlocked meteen een unieke Zoom link om aan het festijn mee te doen.

 

Dat terzijde, want er zijn belangrijkere must-knows, de inhoud van de box wel te verstaan. Men krijge een flat iron steak, picanha, spicy sausages, padron pepers, coleslaw en groene asperges, uiteraard aangevuld met de Morris signature Bacon Bourbon Chili Jam. Sounds like a plan. Een pakket kost 40 euro en is uitgekiend om voor twee personen een barbecuefeest te garanderen. Mocht je dat nou aan de summiere kant vinden, want een mensch moet tenslotte ook aan de drank, bestel er dan ook meteen een bier (en) of cocktailpakket bij. Het mag want de zon straalt er naar en onze buikjes talen er naar.

Op 20 en 21 mei kun je de BBQ-box verwachten. Lees je dit nou toch aan de wat (te) laten kant? No worries over there! Het befaamde h’lemse Morris is, als antwoord op het sluiten van de horecao, al enige tijd BBQ-boxen door de haarlemse stad aan het rondbrengen. Dat het een geslaagde missie is dat hebben ze afgelopen maanden al flink bewezen.

Klinkt als muziek in de oren

Klinkt als muziek in de oren

Lekker eten, die memo heb je nu vast al gekregen. Maarrr er is meer. Want een feest heeft muziek nodig en muziek is what you get bij het Haarlems Hemelse BBQ feest. DJ Big Jimmy and his 7 inches (sorry maar die naam is toch té hilarisch zonder er een woord over te reppen) en muzikaal talent Daan Speelman (ook wel diegene met het hoedje, hebben wij niet verzonnen) draaien een paar plaatjes af, aangevuld met fijne zang. En, tada, daar is je allround barbecuesfeer. Vandaar rock ’n rollend plus een beetje soul afgewisseld met surfsferen. Wordt geheid een knap avondje voor in de boeken.

You ook hartstikke inn met het Haarlems Hemels BBQ feest? Afijn, donderdag mag zo rond een uurtje of 17:00 het fikkie er alvast in en om 18:00 gaat Zoom aan.

Voor de twijfelkonten trekt dit je misschien nog verder de streep over: Haarlems Hemelse BBQ doneert een deel van de opbrengst per verkochte box aan Heel Haarlem Helpt. Mooie geste he! Heel Haarlem Helpt is een initiatief om de Haarlemse zorgverleners te ondersteunen in deze tijden van crisis.