Nederland, Haarlem21 maart 2020, door Jorien Thijs

Support Your Locals Haarlem is live!

Nederland, Haarlem, 21 maart 2020, door Jorien Thijs

Support Your Locals Haarlem is live!

Gekke tijden vragen om te gekke oplossingen en laat dat laatste maar aan dit stel creatieve ondernemers over. Onze lievelingen uit Haarlem hebben elkaar ondanks de social distancing weten te vinden en sloten zich gezamenlijk aan bij Support Your Local. Waar we voorheen wekelijks een rondje door de stad maakten langs al deze heerlijke adresjes, bestellen we vanaf nu een box vol heerlijks online. De eerste bestellingen worden komende dinsdag al bezorgd. We can’t wait.

Support Your Locals Haarlem

Support Your Locals Haarlem

We breken graag een lans voor kleine ondernemers en helemaal nu ze in ongekend zwaar weer verkeren. In Amsterdam sloeg een handjevol ondernemers de handen ineen naar aanleiding van de Corona-crisis en dat resulteerde in een boodschappenpakket vol geredde groenten, de beste worst en het lekkerste brood. Goed voorbeeld doet volgen, want ook in Haarlem verzamelden de echte topadressen zich om voor consumenten een Support Your Local box samen te stellen. We noemen De Slagersdochter, De KaasKampagne, VIZ Markt, Boulangerie Oscar, Mabrouk en – zoals ze zelf zeggen –  een beetje van de knusse koffiebar Mogador.

Waar kunnen we bestellen? Nu gelijk graag, ja. Voor €49,50 bestel je een tjokvol pakket met lokaal lekkers, dat ook nog eens bij je thuis wordt bezorgd op dinsdag of vrijdag. Je hoeft alleen maar een mailtje te sturen naar bestellen@supportlocalshaarlem.nl met je naam,  adres, telefoonnummer en gewenst bezorgmoment.

Als we de klinkende namen zien vermoeden we een goedgevulde borrelplank, maar het blijft nog even verrassing wat de box schaft. Dat het een klein (thuis)feestje gaat zijn, dat weten we zeker. En laten we daar nou juist zo’n behoefte aan hebben.