21 juli 2020, door Yfke Voorbij

New in town: diner at Vinnies in de Scheldestraat, Amsterdam Zuid

21 juli 2020, door Yfke Voorbij

New in town: diner at Vinnies in de Scheldestraat, Amsterdam Zuid

Het Amsterdamse VINNIES ken je natuurlijk alláng van de lekker(st)e brunch- en lunch die ze serveren in hun twee VINNIES zaken, de een aan de Haarlemmerstraat en de ander aan de Scheldestraat. Sinds kort hebben de mannen van VINNIES, Vincent de Cloet en Jules Ex, een nieuw concept: dineren bij VINNIES in de Scheldestraat. Ofwel: Dinner at Vinnies. Een wekelijks wisselend menu van de beste lokale seizoensproducten. En ja, dat is zeker het proberen waard. Dat deden wij ook. En vonden er wat van.

Vinnies

Vinnies

Dat team VINNIES kan koken mag geen verrassing meer zijn. Veel vega en vooral veel lunch gerechten, daar kennen we de vrienden van. Maar dat er voor het avondmaal een explosie aan smaken op het menu zou staan, was een verrassing.

Waar zullen we eens beginnen? Bij het eerste gerecht maar: een tartaar van watermeloen met kerrysaus en gefrituurde kappertjes. dan hoor ik je denken.. Watermeloen met kerrysaus? Ja! Een aparte combinatie maar het is verassend lekker. Wat nog meer… Kalfbiefstuk met een crème van mais, gepofte aubergine met tomaat en feta. Scholfilet met een saus van venkel en grapefruit. Alles bijzonder en alles opvallend goed.

Was het dat dan? Zeker niet! Een overheerlijk kaasplankje met drie echte Nederlandse kazen was the next one. Lekker cheesy. Met zuurdesembrood van Broodbakkerij Ex, van de zus van Jules. Om het zoet af te sluiten: in room gekookte kardemom met vers fruit. Nogal zoet maar zó lekker.

Belangrijk ook: bij VINNIES is het gezellig. De mannen van VINNIES komen bij ieder gerecht een gezellig een praatje maken en leggen precies uit wat het gerecht is. Mocht je nu helemaal om zijn (wat bijna niet anders kan) en niet kunnen wachten, dan kun je vanaf nu voortaan elke donderdag- en vrijdagavond terecht in de Scheldestraat voor een 2 tot 5-gangen menu.

Vinnies