Nederland16 oktober 2019, door Maartje

Dit beeldschone vakantiehuis midden in de duinen, vlakbij Amsterdam, is vanaf nu te huur: Bosvilla Kennemerduinen

Nederland, 16 oktober 2019, door Maartje

Dit beeldschone vakantiehuis midden in de duinen, vlakbij Amsterdam, is vanaf nu te huur: Bosvilla Kennemerduinen

Ooooo... Jongens! Wat nu toch weer op ons pad kwam: het perfecte vakantiehuis op een steenworp van Amsterdam aan de Noord-Hollandse kust waar - tromgeroffel - in overleg hondjes welkom zijn! De villa, Bosvilla Kennemerduinen is de naam, staat op een beeldschone plek in de duinen van IJmuiden (en dus vlak bij onze favo-strandtenten Aloha en Timboektoe in Wijk aan Zee (of eigenlijk is het daar Velzen Noord - peteeto petaatoo: is is 20 minuten op de fiets, en onderweg naam je dan de veerboot: dubbelpret). De andere kant op ben je in een half uurtje in Bloemendaal aan zee.

Bosvilla Kennemerduinen

Bosvilla Kennemerduinen

IJmuiden dus, dat klinkt voor veel mensen net wat minder sexy als Bloemendaal of Wijk aan Zee, te wijten aan de hoogovens, maar bij onlangs volledig gerenoveerde Bosvilla in de Kennemerduinen leef je voor een paar dagen midden in de natuur. Rust, ruimte, en toch dichtbij alles.

“Je voelt je niet thuis, je voelt je beter”, zeggen de eigenaren daar zelf over. We gaan het zien, want voordat we dit stukje schreven, boekten we het uit (uiteraard) zelf alvast (we zijn gekke henkie niet). Begin december is-ie dus van ons, maar de rest van de tijd mogen jullie de zorgvuldig gerenoveerde vakantievilla midden in het natuurgebied van de Kennermerduinen bij IJmuiden huren. Het voormalige familiehuis is namelijk niets minder dan een uniek buitenverblijf met een riante bostuin en volledige privacy.

Bosvilla Kennemerduinen ligt verscholen in het bos en heeft alle faciliteiten voor een heerlijk verblijf met de hele familie. Je komt er alleen via een bospad – niemand die je nog weet te vinden, eenmaal binnen. Je kunt er met acht personen terecht: er zijn vier slaapkamers (waarvan 1 in het tuinhuisjes! Die nemen wij ;-)), twee badkamers en een grote volledig ingerichte keuken en woonkamer. Met houthaard! En openslaande deuren naar de veranda en de enorme ongerepte bostuin… Waar, what else, een BBQ staat. Kortom: alles voor een “ouderwetse” buiten-vakantie. Urenlang kokkerellen en barbecueën in de buitenkeuken en loungen op de veranda van de villa met een hapje en een drankje. Of los gaan op de trampoline!

Bonus: alle gasten worden altijd persoonlijk ontvangen en begeleid naar de Bosvilla. O, je hebt al geboekt? Snappen we. Wij ook. Bosvilla Kennemerduinen