Nederland, Groningen17 februari 2022, door Jose de Wal

Dokjard in Groningen (en in de slipstream nog twee niet te missen Groningse bieradressen)

Nederland, Groningen, 17 februari 2022, door Jose de Wal

Dokjard in Groningen (en in de slipstream nog twee niet te missen Groningse bieradressen)

Hou je van goed bier én lekker eten? En is Groningen in de buurt of staat de stad op de planning? Dan ben je bij Dokjard aan het goede adres! Dit speciaalbiercafé met restaurant zit gevestigd in een oud pakhuis op een van de mooiste plekjes van Groningen: de Noorderhaven (én op 50 meter van het Noorderplantsoen en dat is win-win, geloof ons).

Dokjard Groningen

Dokjard Groningen

Dokjard Groningen dus, dat ooit begon als een droom van twee vrienden, brouwt z’n eigen bier en dat niet alleen: ze koken er ook gevarieerde en verrassende gerechten bij. En dát doen ze goed! Of het nu gaat om hun bier of om het eten, alles wordt bereid met een geheel eigen twist en een flinke dosis enthousiasme.

Niet een geheel onbelangrijk weetje: op een verantwoorde manier met onze planeet omgaan staat bij Dokjard hoog in het vaandel. Daarom komen alle producten van kleine leveranciers met liefde voor dier en natuur.

meer bier in Groningen

meer bier in Groningen

Heb je de smaak te pakken en wil je meer speciaalbier (en gerechten) uit Groningen proeven? Bij onderstaande brouwerijen kun je ook uitstekend terecht:

Brouwerij Martinus

In de binnenstad van Groningen op een steenworp afstand van Grote Markt vind je Brouwerij Martinus. Een familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met een proeflokaal, een restaurant én een fijn dakterras met uitzicht over de stad.

Baxbier

Baxbier is gevestigd aan de Friesestraatweg en werd in 2014 opgericht door 2 vrienden. Wat begon als een hobby, groeide uit tot een serieuze brouwerij. Een middagje borrelen (oftewel: bieren!), dineren, of een proeverij met rondleiding, bij Bax kan het allemaal. ‘Seriously Playful’ is hun motto en dat zie je zeker terug.

Prael Groningen

De Prael kende je misschien al van hun vestiging in Den Haag, maar ook in Groningen hebben ze een mooie plek. Namelijk aan het Boterdiep. Een brouwerij met een missie. De Prael vindt namelijk dat iedereen een kans verdient. En daarom werken er mensen bij de Prael die op de arbeidsmarkt steeds buiten de boot vallen. Op deze manier willen ze het gat in de arbeidsmarkt dichten. Twee missies dus eigenlijk, want de gasten laten genieten van bijzondere bieren en lekker eten is hun andere missie!