1 juli 2021, door Nina van Hilst

Welke draagzak, draagdoek of sling is fijn, mooi en handig – een lijstje draagwaar

1 juli 2021, door Nina van Hilst

Welke draagzak, draagdoek of sling is fijn, mooi en handig – een lijstje draagwaar

In draagzakkenland is de keuze groot, heel groot. Ga je voor een praktische draagzak van Ergobaby of waanzinnig prachtige draagdoek van Artipoppe? Of één van die andere mooie, fijne of handige draagzakken, draagdoeken of slings? Hier is het hele zooitje draagwaar op een rijtje.

 

Tips en tricks om die bump te stylen? Et voila - #stylethebump

Mesh zomer sling via Zoen Voor Gust

Mesh zomer sling via Zoen Voor Gust

Wie een zomerbaby heeft – of eigenlijk: wie deze zomer een baby heeft, wat ook een winterbaby kan zijn natuurlijk – zal vast en zeker vrolijk worden van deze eigenlijk doodeenvoudige en daardoor perfect ‘sling’ die we spotten bij Zoen voor Gust. De katoenen Mesh Slings van het merk Tonga is er in vier verschillende kleuren, weegt niks en ademt uiteraard optimaal. Niet geschikt voor newborns aangezien je je kindje op de heup draagt, dat is wel goed om even in de gaten te houden. En verder? Hallo zomervakantie! De sling is met zijn 50 euro ook nog eens heel betaalbaar.

Zoen voor Gust

Studio Romeo x Bonton

Studio Romeo x Bonton

Het Franse merk Studio Romeo maakt verschillende soorten carriers en slings. Een huid-op-huid riem voor de ‘kangaroo care method’ waarbij de baby tegen je huid aan zit, maar je toch steun en warmte van de riem krijgt. Een minimalistische carrier zonder knopen, ringen of wikkelen. Én een ringsling én draagzak met clips. Voor iedere baby van iedere leeftijd een fijne ondersteuning om je kleintje dicht bij je te dragen. Allemaal verkrijgbaar in vele lieve of juist stoere kleuren en prints. Speciaal deze zomer is er een collab met Bonton uit. Voilá: een ringsling in bloemenprint voor mama en baby en voor grote zus en de pop.

Studio Romeo x Bonton

Ergobaby x Doên

Ergobaby x Doên

Toen ik wat jaren geleden moeder werd, was de keuze nog niet zo groot. Je had praktische draagzakken, geitenwollensokken draagdoeken en Artipoppe kwam net in opkomst. Het werd de zwart met beige – wie kent ‘m niet – draagzak van Ergobaby en deed zijn werk jarenlang goed. Maar ook Ergobaby heeft these days mooiere draagzakken. Nog steeds met functie bovenaan, maar inmiddels wel in betere kleurtjes. Plus is er nu de heerlijke samenwerking met een van onze favoriete kledingmerken uit California, Doên. In deze Doên collectie vind je een bordeaux slash blauwe draagzak met typische Doên-bloemen. Een draagdoek volledig in bloemenprint en een poppendrager voor de grote broer of zus. Wat zal de baby hier heerlijk in dromen.

Ergobaby x Doên

Mini Mei

Mini Mei

Deze vermeldden we eerder op Barts Boekje, maar we zullen altijd een zwak blijven hebben voor kleinschalig en handgemaakt. Hanna Hermans van Mini Mei maakt prachtige én praktische draagzakken van steeds weer nieuwe stoffen- het liefst van ruwe zijde en linnen. Maar soms van een andere natuurlijke stof in een bijzondere kleur of print. Er komt ongetwijfeld een draagzak voorbij waar je hard voor valt. Een Mini Mei draagzak bestellen gaat via de Instagram pagina van deze getalenteerde vrouw. Sowieso is Hanna een genot om te volgen als je van creatief houdt. Zo nu en dan – tussen het moederen en creëren door – deelt ze haar creatieve werk. En dat is altijd weer genieten.

Mini Mei

Meer merken volgen snel…