10 oktober 2023, door Nina van Hilst

Welke draagzak, draagdoek of sling is fijn, mooi en handig – een lijstje draagwaar

10 oktober 2023, door Nina van Hilst

Welke draagzak, draagdoek of sling is fijn, mooi en handig – een lijstje draagwaar

In draagzakkenland is de keuze groot, heel groot. Ga je voor een praktische draagzak of een waanzinnige, prachtige draagdoek? Of één van die andere mooie, fijne of handige draagzakken, draagdoeken of slings? Hier is het hele zooitje draagwaar op een rijtje.

Draagzak van NIMBEL

Draagzak van NIMBEL

Een no brainer, dat je na een dag met je hangende kleine nog energie voor tien wil hebben. Er is immers nog genoeg te doen (och, de boodschappen, afspraken met vrienden, enzovoort, enzovoort

.) Investeer daarom nou maar in een écht goede draagzak. NIMBEL is zo’n comfortabele babydraagzak die je rug en schouders niet belast. A.ka. de enige draagzak met gepatenteerde Exoframe Technologie™️. Met wattus? Het Exoframe verplaatst het gewicht van het kindje naar de heupen in plaats van de schouders en rug. En dat vermindert dus de last op de schouderbanden.

 

NIMBEL

Mesh sling van Tonga

Mesh sling van Tonga

Of je nu altijd graag voor minimalistisch gaat of alleen bij minimalistische gelegenheden: de mesh sling van Tonga is licht, ademend en makkelijk in gebruik. De wat oudere baby’tjes die hun hoofd omhoog kunnen houden, slinger je met deze sling zo je heup op. Geen clips of knopen nodig. Baby op je heup, sling om de billetjes en dragen maar. Met de ondersteuning van de mesh sling draag je je baby supermakkelijk met je mee zonder daarbij een klein broeikastje op je geplakt te hebben: de mesh stof ademt enorm. Niet te warm op het strand, zonder geprop met jasjes in de winter, lekker licht voor in je tas en stiekem ook wel erg mooi.

Onder andere hier verkrijgbaar

Mini Mei

Mini Mei

Deze vermeldden we eerder op Barts Boekje, maar we zullen altijd een zwak blijven hebben voor kleinschalig en handgemaakt. Hanna Hermans van Mini Mei maakt prachtige én praktische draagzakken van steeds weer nieuwe stoffen – het liefst van ruwe zijde en linnen – maar soms van een andere natuurlijke stof in een bijzondere kleur of print. Er komt ongetwijfeld een draagzak voorbij waar je hard voor valt. Een Mini Mei draagzak bestellen gaat via de Instagram pagina van deze getalenteerde vrouw. Sowieso is Hanna een genot om te volgen als je van creatief houdt. Zo nu en dan – tussen het moederen en creëren door – deelt ze haar creatieve werk. En dat is altijd weer genieten.

Mini Mei

Artipoppe

Artipoppe

Een lijstje met draagzakken is niet compleet zonder Artipoppe. Eigenlijk hoeven we nog maar weinig over Artipoppe te schrijven. De looks van dit Nederlandse merk zeggen genoeg. In 2012 startte Anna van den Bogert Artipoppe met prachtige draagdoeken in weelderige stoffen en inmiddels hebben ze baby slings, de Zeitgeist baby carrier en limited edition carriers. De aanschafprijs ligt wat hoger, maar daarvoor heb je ook wel een drager van de mooiste materialen als wol en mulberry zijde. En wanneer jullie baby een dreumes is, kan de draagzak zo weer worden doorverkocht of je bewaart hem voor de baby’s van je kids. Een Artipoppe kun je zien als draagbare kunst en is gemaakt om door te dragen en door te geven. En steeds weer stralend baby’tjes met je mee te dragen.

Studio Romeo

Studio Romeo

Het Franse merk Studio Romeo maakt verschillende soorten carriers en slings. Een huid-op-huid riem voor de ‘kangaroo care method’ waarbij de baby tegen je huid aan zit, maar je toch steun en warmte van de riem krijgt. Een minimalistische carrier zonder knopen, ringen of wikkelen. Én een ringsling én draagzak met clips. Voor iedere baby van iedere leeftijd een fijne ondersteuning om je kleintje dicht bij je te dragen. Allemaal verkrijgbaar in vele lieve of juist stoere kleuren en prints.

Studio Romeo

Mama Hangs

Mama Hangs

Wie eerder een draagdoek heeft gebruikt, weet dat het knopen ervan nogal een opgave is. Het voordeel is dat een draagdoek je hele rug, schouders en heupen omsluit, waardoor het gewicht van je baby beter verdeeld wordt tijdens het dragen. Mama Hangs heeft eigenlijk the best of both. Deze draagzak trek je over je bovenlijf – met of zonder kleren eronder – en heeft al kant-en-klare compartimenten voor de benen en billetjes van je baby. Je tilt mini zo in de zak en draagt hem of haar dichtbij je. Doordat de stof lekker dun is, is de draagzak niet te warm en neem je hem makkelijk mee. Mama Hangs is o.a. te koop bij

Smallable.