18 september 2021, door Nina van Hilst

Welke draagzak, draagdoek of sling is fijn, mooi en handig – een lijstje draagwaar

18 september 2021, door Nina van Hilst

Welke draagzak, draagdoek of sling is fijn, mooi en handig – een lijstje draagwaar

In draagzakkenland is de keuze groot, heel groot. Ga je voor een praktische draagzak van Ergobaby of waanzinnige, prachtige draagdoek van Artipoppe? Of één van die andere mooie, fijne of handige draagzakken, draagdoeken of slings? Hier is het hele zooitje draagwaar op een rijtje.

 

Tips en tricks om die bump te stylen? Et voila - #stylethebump

BabyRoomBoom (en de winst van de draagdoekenverkoop gaat naar Stichting Vluchteling)

BabyRoomBoom (en de winst van de draagdoekenverkoop gaat naar Stichting Vluchteling)

Een pracht van een draagdoek én een pracht van een missie: het toch al hele leuke BabyRoomBoom doneert de winst van hun draagdoekenverkoop aan vrouwen in Afghanistan. Dat de situatie daar schrijnend is, mag duidelijk zijn. Vele vrouwen (met kinderen) zijn op de vlucht en met zo min mogelijk bezittingen mee lopen ze er naar een betere toekomst. Geen draagzakken voor hen maar geld voor Stichting Vluchteling zodat zij deze vrouwen ter plaatse kunnen helpen.

Van 16 t/m 30 september doneert BRB de winst van elke verkochte draagdoek aan Stichting Vluchteling. Je hebt de keuze uit een panterprint, een beige linen foil inclusief subtiel glittertje en onze favoriet: een zwart handgeweven Ikat-stof van katoen uit Oezbekistan.

En er is meer: alle ringslings zijn gemaakt door het naaiatelier van Stichting Stunt, een organisatie die een leerwerktraject richting regulier werk aanbiedt aan mensen die daar door omstandigheden nog niet aan toe zijn. De draagdoeken zijn volledig verstelbaar, waardoor je je kindje van je buik naar je heup kan verplaatsen. De BRB-rings sling draag je over één schouder en is one-size fits all. De prijs? Vanaf €74,95.

Mesh sling van Tonga

Mesh sling van Tonga

Of je nu altijd graag voor minimalistisch gaat of alleen bij minimalistische gelegenheden: de mesh sling van Tonga is licht, ademend en makkelijk in gebruik. De wat oudere baby’tjes die hun hoofd omhoog kunnen houden, slinger je met deze sling zo je heup op. Geen clips of knopen nodig. Baby op je heup, sling om de billetjes en dragen maar. Met de ondersteuning van de mesh sling draag je je baby supermakkelijk met je mee zonder daarbij een klein broeikastje op je geplakt te hebben: de mesh stof ademt enorm. Niet te warm op het strand, zonder geprop met jasjes in de winter, lekker licht voor in je tas en stiekem ook wel erg mooi.

Verkrijgbaar bij Béton en Zoen voor Gust

Artipoppe

Artipoppe

Een lijstje met draagzakken is niet compleet zonder Artipoppe. Eigenlijk hoeven we nog maar weinig over Artipoppe te schrijven. De looks van dit Nederlandse merk zeggen genoeg. In 2012 startte Anna van den Bogert Artipoppe met prachtige draagdoeken in weelderige stoffen en inmiddels hebben ze baby slings, de Zeitgeist baby carrier en limited edition carriers. De aanschafprijs ligt wat hoger, maar daarvoor heb je ook wel een drager van de mooiste materialen als wol en mulberry zijde. En wanneer jullie baby een dreumes is, kan de draagzak zo weer worden doorverkocht of je bewaart hem voor de baby’s van je kids. Een Artipoppe kun je zien als draagbare kunst en is gemaakt om door te dragen en door te geven. En steeds weer stralend baby’tjes met je mee te dragen.

Mini Mei

Mini Mei

Deze vermeldden we eerder op Barts Boekje, maar we zullen altijd een zwak blijven hebben voor kleinschalig en handgemaakt. Hanna Hermans van Mini Mei maakt prachtige én praktische draagzakken van steeds weer nieuwe stoffen – het liefst van ruwe zijde en linnen – maar soms van een andere natuurlijke stof in een bijzondere kleur of print. Er komt ongetwijfeld een draagzak voorbij waar je hard voor valt. Een Mini Mei draagzak bestellen gaat via de Instagram pagina van deze getalenteerde vrouw. Sowieso is Hanna een genot om te volgen als je van creatief houdt. Zo nu en dan – tussen het moederen en creëren door – deelt ze haar creatieve werk. En dat is altijd weer genieten.

Mini Mei

Ergobaby x Doên

Ergobaby x Doên

Toen ik wat jaren geleden moeder werd, was de keuze nog niet zo groot. Je had praktische draagzakken, geitenwollensokken draagdoeken en Artipoppe kwam net in opkomst. Het werd de zwart met beige – wie kent ‘m niet – draagzak van Ergobaby en die deed zijn werk jarenlang goed. Maar ook Ergobaby heeft these days mooiere draagzakken. Nog steeds met functie bovenaan, maar inmiddels wel in betere kleurtjes. Bovendien is er nu de heerlijke samenwerking met een van onze favoriete kledingmerken uit California, Doên. In deze Doên collectie vind je een bordeaux slash blauwe draagzak met typische Doên-bloemen. Een draagdoek volledig in bloemenprint en een poppendrager voor de grote broer of zus. Wat zal de baby hier heerlijk in dromen.

Ergobaby x Doên

Studio Romeo x Bonton

Studio Romeo x Bonton

Het Franse merk Studio Romeo maakt verschillende soorten carriers en slings. Een huid-op-huid riem voor de ‘kangaroo care method’ waarbij de baby tegen je huid aan zit, maar je toch steun en warmte van de riem krijgt. Een minimalistische carrier zonder knopen, ringen of wikkelen. Én een ringsling én draagzak met clips. Voor iedere baby van iedere leeftijd een fijne ondersteuning om je kleintje dicht bij je te dragen. Allemaal verkrijgbaar in vele lieve of juist stoere kleuren en prints. Speciaal deze zomer is er een collab met Bonton uit. Voilá: een ringsling in bloemenprint voor mama en baby en voor grote zus en de pop.

Studio Romeo x Bonton

Mama Hangs

Mama Hangs

Wie eerder een draagdoek heeft gebruikt, weet dat het knopen ervan nogal een opgave is. Het voordeel is dat een draagdoek je hele rug, schouders en heupen omsluit, waardoor het gewicht van je baby beter verdeeld wordt tijdens het dragen. Mama Hangs heeft eigenlijk the best of both. Deze draagzak trek je over je bovenlijf – met of zonder kleren eronder – en heeft al kant-en-klare compartimenten voor de benen en billetjes van je baby. Je tilt mini zo in de zak en draagt hem of haar dichtbij je. Doordat de stof lekker dun is, is de draagzak niet te warm en neem je hem makkelijk mee. Mama Hangs is o.a. te koop bij Smallable.