11 november 2019, door Nina van Hilst

Mini Mei handgemaakte draagzakken en meer moois voor mini en mama

11 november 2019, door Nina van Hilst

Mini Mei handgemaakte draagzakken en meer moois voor mini en mama

Er zijn van die creatieve zielen, die veranderen alles in goud. Hanna Hermans is zo’n ziel. Behalve haar fijne illustraties, maakt ze met Mini Mei ook de mooiste handgemaakte draagzakken. Gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen, in precies de juiste kleuren en zelfs custom made. En zoals een échte maker betaamt, blijft ze creëren en zo maakt ze meer moois.

Mini Mei Handmade

Mini Mei Handmade

Waar de een houdt van printjes en uitgesproken kleuren, houdt de ander – me included – van rustige aardetinten. En een babycarrier in creme of bruin, in organic katoen of ruwe zijde en lokaal handgemaakt, daar word je toch helemaal blij van. Hanna maakt zulke draagzakken. Bedacht toen ze zelf moeder werd en niet de juiste draagzak kon vinden. En helemaal gefinetuned op comfort en gemak. En extra aandacht naar duurzaamheid.

Er staan net zo veel puntjes op Mini Mei als puntjes op de duurzaamheid van het merk. De gebruikte stoffen zijn duurzaam en natuurlijk. Wol, zijde, linnen en katoen. En als het even kan reststoffen. Wat ze niet gebruikt voor de draagzakken, wordt weer gemaakt tot iets anders. En duurzaamheid in de zin dat het lang mee moet gaan. De draagzaak kan door van mama op mama. En de natuurlijke stoffen worden alleen maar mooier met het dragen. Mini Mei is dus natuurlijk, gifvrij, lokaal, als het even kan upcycling, zo min mogelijk afval, made to last en – ook niet onbelangrijk – comfortabel en very goodlooking.

Nu heeft Hanna een klein probleempje. Ze is zo verdomd creatief en blijft steeds verder denken. De draagzakken die blijven. De boxkleden en tassen ook. Maar verder komt er steeds weer iets nieuws in haar kleine handgemaakte collectie. Vaak een eenmalige uitgave en dan weer door naar iets nieuws. Zo bracht ze vorige week een kleine selectie beddengoed uit. En soms zijn er kledingstukken. Naast het moederschap besteedt ze de vrije uren het liefst aan met haar handen creëren van mooie stukken. Een website komt er langzaamaan aan. Tot die tijd kun je Hanna gewoon benaderen via haar Instagram pagina. Waar je precies kunt volgen wat voor mooie spinsels er nu weer uit Hanna’s handen komen.