Nederland27 maart 2023, door Imara Milatz

Groene tips: doe maar lekker duurzaam, plant based en eco (voor en met je kids)

Nederland, 27 maart 2023, door Imara Milatz

Groene tips: doe maar lekker duurzaam, plant based en eco (voor en met je kids)

Bartje is graag bewust. Bewust van de aardbol, welke we bewandelen. Daarom zijn we altijd on the look out naar bewuste tips waarmee we wat terug doen voor de aarde. Vega(n), plant based, duurzaam, bewust, eco: een eindeloze hoeveelheid termen, maar waar te beginnen?!

 

Kleine kinderen blijken grootverbruikers als het gaat om luiers en snoetenpoetsers en de wasmachine draait ever since er kinderen zijn overuren. En dat terwijl met de komst van kids, het besef dat we zuinig op de aarde moeten zijn, juist nog meer groeide. Tijd voor een greep uit de groene tips van Bart:

Water besparen met de tips van Finish

Water besparen met de tips van Finish

Finish zet zich in voor de bewustwording van ons waterverbruik. Met je bord onder de kraan voorspoelen hoeft helemaal niet (al denkt zo’n 56,7% van wel) en bespaart zo’n 60 liter per wasbeurt, en met z’n allen 4.3 biljoen liter water per jaar. De vaatwastabletten van Finish garanderen een schone vaat, ook zonder voorspoelen. En om met z’n alle minder water te verbruiken, stellen we voor om er een spel met de kids van maakt. De beloning mag je zelf bedenken! Hieronder de spelregels:

  • Draai de kraan dicht terwijl terwijl je je handen inzeept of tanden poetst. Je bespaart zo 5-8 liter water per dag.
  • Spaar je vaat en was op voor een volle vaatwasser en wasmachine (niet proppen) i.p.v. kleine wasjes te draaien.
  • Probeer zo veel mogelijk de kleine knop op de wc te gebruiken. De wc verbruikt namelijk 7-12 liter water afhankelijk van welke knop je induwt.
  • Hop de douche in want een bad verbruikt meer water dan een douchebeurt van 5-10 minuten.

De Koffiejongens

De Koffiejongens

Nee, niet voor de kids natuurlijk, die koffie. Maar een bakkie van De Koffiejongens zorgt er wel voor dat jíj de dag beter start/volhoudt/doorkomt. Goede koffie? Ja! De Koffiejongens gaan nog een stapje verder met volledig afbreekbare koffiecups die je zelfs in je compostbak of bij het GFT kunt gooien. De cups zijn van planten gemaakt en ze passen gewoon in je standaard Nespresso machine. Omdat ze biologisch afbreekbaar zijn, kun je ze na gebruik dus op je composthoop gooien (tijd voor een nieuwe hobby met de kids..?). Binnen een half jaar veranderen de cups dan in voeding voor je planten en ander groens.

Duurzaam duur? Hoeft niet hoor. Bij De Koffiejongens in ieder geval niet! Niet de allergoedkoopste op de markt, maar net onder de middenmoot, want neerkomt op ongeveer 25 % goedkoper dan wat je in de schappen ziet liggen.

De Koffiejongens

 

Kinderfeestjes op z'n duurzaam

Kinderfeestjes op z'n duurzaam

Kindertheaters – een beetje cultuur, geen gedoe in huis en een heel pak vermaak. Waarom niet naar het kindertheater? Lees meer.

Apenkooien – Slingeren en klauteren alsof je leven ervan afhangt is toch wat ieder kind het liefste doet? Dus apenkooien als kinderfeestje is gegarandeerd een succes.

Poppenkast – Een no brainer natuurlijk, een poppenkast regelen voor het hele spul. Dan is iedereen tussen de twee en acht wel even zoet. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want waar vind je dan een leuke poppenkastspeler die bij je thuis komt, je al het werk uit handen neemt en die nog leuk is ook? Fritsie Duikelaar is je antwoord.

 

(in het) groen slapen

(in het) groen slapen

Loof Cabin (Limburg) – oké betrapt! Deze parel ligt bij onze zuiderburen, maar we konden het niet laten om deze te noemen. Een houten huis gebouwd op palen omringd door groen. Bij het zien van het huis maakt je hart een sprongetje. Beloofd! En zeker al die kilometers rijden waard. Loof Cabin 

Buitenplaats (Beekhuizen) – glamping op de Veluwe it is! Dichterbij de natuur kom je eigenlijk niet, want je slaapt hier in safari tenten of in luxe pods (hotelkamers) in het bos.

Studio Bosk (Oudemirdum) – een picture perfect boshuisje in Fryslân! Het gerenoveerde boshuisje is knapper dan knap en heerlijk ruim. Lees meer.

Slapen in het bos (Apeldoorn) – slapen in een dromerig huisje gemaakt van hout. Dat willen jullie, lieve mensen. Het huisje is perfect voor twee en een paar mini’s. Lees meer.

NOYR (Nunspeet) – van het Franse ‘noir’ is een tiny house, gelegen aan de rand van de Veluwe. Een plekje om helemaal tot rust te komen en te genieten van de natuur. Niet alleen buiten stap je zo het bos in, ook binnen voel je je één met de natuur door die oh zo grote ramen. NOYR

Het Zandkasteel (Terschelling) – een heerlijk luxe vakantiehuis (met vuurtorenbed voor de kleintjes!), precies zou ingericht dat zowel jij als de kids alleen maar vakantie hoeven te vieren. Het huisje staat op Duurzaam Veldzicht en met het strand, de bossen én een speeltuin vlakbij hoe je je nergens zorgen om te maken. Het Zandkasteel

Duurzame kledingmerken

Duurzame kledingmerken

Gray Label – zo eentje die hun heerlijke duurzame kleding ook verhuurt voor de mini’s. Go Gray Label!

Mûne Cotó – we spotten zachte materialen, mooie kleuren en hier en daar een print met een knipoog. En stof die overblijft wordt omgetoverd tot kleine producten, zoals speelgoed. Lees meer.

Max mini – hergebruikte stoffen, geen weggegooide kleding en helemaal eerlijk en met liefde gemaakt in Nederland. Super duurzaam en super cute. Lees meer.

Kind Rebel – hulde voor manier waarop de shirts van Kind Rebel worden gemaakt. Alleen maar biologische stoffen, alle kleding wordt eerlijk in Nederland geproduceerd en van de reststoffen worden knuffels gemaakt. En als bonus verwijzen de fijne shirtjes naar belangrijke thema’s als jezelf durven zijn, aardig zijn en elkaar respecteren. Lees meer.

Dusq – wat koop je van Dusq? luiertas, babyschoentjes, verschoonmat en meer! Lees meer.

Arket – we zijn dol op kleding van Arket en laten ze nou net kleding verhuren voor de allerkleinsten. We zijn fan. Lees meer.

Bambi Studio – knappe kinderkleding met de hand gemaakt, gerecycled en zonder verspilling. Hulde. Lees meer.

Atelier Pomme – de liefste gepersonaliseerde badcapes en hydrofiele doeken voor je mini. what we love most: ieder item kun je customizen met een tekst of één van de ruim 20 lieve plaatjes van Pomme. Take your pick. Lees meer.

En met tweedehands kun je ook niet stuk: de leukste vintageshops voor kids in Amsterdam.

Duurzaam speelgoed/ander leuk spul

Duurzaam speelgoed/ander leuk spul

Keekabuu – het allerleukste kinderservies in mooie kleuren voor de mini’s. Kijk zelf maar. Keekabuu.

Tiny Library – daar huur je spullen voor baby’s t/m kinderen van vier jaar via een flexibel abonnement (en daarmee bedoelen we echt flexibel). Schoon, intact en veilig. Zo wordt de dure hobby (uhh kinderen) een tikkeltje minder duur en een piecie duurzamer. Lees meer.

Kiddos toysclub – een speelgoed-abonnement met niks dan écht fijn, duurzaam en knap speelspul voor je koter. Een moderne speelotheek, so to say. Voor kindjes tot 6 jaar. Lees meer.

Poppedijntjes – poppedijntjes zijn Waldorf geïnspireerde zachte popjes – met een té snoezig gezichtje – voor klein maar stiekem ook voor groot. Handgemaakt met zorgvuldig gekozen zachte stoffen en een bijpassend lief karakter. We like. Lees meer.

Duurzame verzorgingsproducten

Duurzame verzorgingsproducten

Naïf Care – Naïf heeft de babylijn uitgebreid met een keur aan fijne producten. Billencrème, wasgel, badschuim, natuurlijke plastic vrije billendoekjes en baby shampoo. Wat kun je nog meer wensen voor je mini. U snapt. Lees meer.

Kenko Skincare – Kenkô staat voor gezondheid. Voor kindjes en hun ouders. En voor een hopelijk gezonde planeet die we achterlaten voor onze kinderen. De lijn bestaat uit een huidolie, wasgel en badolie. Lees meer.