15 september 2021, door Imara Milatz

Groene tips: doe maar lekker duurzaam, plant based en eco (voor en met je kids)

15 september 2021, door Imara Milatz

Groene tips: doe maar lekker duurzaam, plant based en eco (voor en met je kids)

Bartje is graag bewust. Bewust van de aardbol, welke we bewandelen. Daarom zijn we altijd on the look out naar bewuste tips waarmee we wat terug doen voor de aarde. Vega(n), plant based, duurzaam, bewust, eco: een eindeloze hoeveelheid termen, maar waar te beginnen?!

Kleine kinderen blijken grootverbruikers als het gaat om luiers en snoetenpoetsers en de wasmachine draait ever since we kind(eren) hebben overuren. En dat terwijl met de komst van ons eerste kleintje, het besef dat we zuinig op de aarde moeten zijn juist nog meer groeide. Tijd voor een greep uit de groene tips van Bart:

NaturNes Bio

NaturNes Bio

NaturNes Bio beseft dat we zuinig willen zijn met onze aarde. En zo ontstonden producten waar de kleine buikjes en de ouders blij van worden. Waarom? Simpel, niet alleen worden alle producten gemaakt van biologische ingrediënten, er zijn nu ook producten met alleen plantaardige ingrediënten. Zij hebben twee 100% plantaardige toetjes in de smaken mango – kiwi en appel-ananas voor de mini’s vanaf zes maanden. De toetjes/tussendoortjes zijn lactose-vrij, bevatten geen conserveermiddelen/kleurstoffen* en zijn zonder toegevoegde suikers**. Hear hear NaturNes Bio.

NaturNes Bio is daar voor alle kindjes met gevoelige buikjes. Lactose intolerant of gewoon minder zuivel eten? Go get your ‘witte toetjes’ 😉

*Conform wetgeving.

**Bevat van nature aanwezige suikers.

 

Duurzaam en ecologisch slapen in Nederland

Duurzaam en ecologisch slapen in Nederland

Soms heb je gewoon geen zin in een vijfsterren service. Zeker als je erop uit wilt met de mini’s. Dan wil je gewoon van de rust en de natuur genieten en natuurlijk quality time met de familie doorbrengen. U snapt. Maarja… Soms duurt het een hele poos voordat je eindelijk op die locatie aankomt en worden de kleintjes hongerig. De oplossing? De plantaardige tussendoortjes voor de mini’s voor on the road, van jawel NaturNes Bio. En vooral koffie voor jezelf, met al die wandelingen tijdens ‘rona is het soms hoog tijd voor een koffie pitstop. Say no more. Lekker duurzaam en prettig drinken uit je favo coffee to go cup. Lees meer.

 

 

Loof Cabin (Limburg) – oké betrapt! Deze parel ligt bij onze zuiderburen, maar we konden het niet laten om deze te noemen. Een houten huis gebouwd op palen omringd door groen. Bij het zien van het huis maakt je hart een sprongetje. Beloofd! En zeker al die kilometers rijden waard. Loof Cabin 

Buitenplaats (Beekhuizen) – glamping op de Veluwe it is! Dichterbij de natuur kom je eigenlijk niet, want je slaapt hier in safari tenten of in luxe pods (hotelkamers) in het bos.

Studio Bosk (Oudemirdum) – een picture perfect boshuisje in Fryslân! Het gerenoveerde boshuisje is knapper dan knap en heerlijk ruim. Lees meer.

Slapen in het bos (Apeldoorn) – slapen in een dromerig huisje gemaakt van hout. Dat willen jullie, lieve mensen. Het huisje is perfect voor twee en eventueel een paar mini’s. Lees meer.

NOYR (Nunspeet) – van het Franse ‘noir’ is een tiny house, gelegen aan de rand van de Veluwe. Een plekje om helemaal tot rust te komen en te genieten van de natuur. Niet alleen buiten stap je zo het bos in, ook binnen voel je je één met de natuur door die oh zo grote ramen. NOYR

Het Zandkasteel (Terschelling) – een heerlijk luxe vakantiehuis (met vuurtorenbed voor de kleintjes!), precies zou ingericht dat zowel jij als de kids alleen maar vakantie hoeven te vieren. Het huisje staat op Duurzaam Veldzicht en met het strand, de bossen én een speeltuin vlakbij hoe je je nergens zorgen om te maken. Het Zandkasteel

Duurzame kledingmerken

Duurzame kledingmerken

Dusq – wat koop je van Dusq? luiertas, babyschoentjes, verschoonmat en meer! Lees meer.

Arket – we zijn dol op kleding van Arket en laten ze nou net kleding verhuren voor de allerkleinsten. We zijn fan. Lees meer.

Bambi Studio – knappe kinderkleding met de hand gemaakt, gerecycled en zonder verspilling. Hulde. Lees meer.

Atelier Pomme – de liefste gepersonaliseerde badcapes en hydrofiele doeken voor je mini. what we love most: ieder item kun je customizen met een tekst of één van de ruim 20 lieve plaatjes van Pomme. Take your pick. Lees meer.

Gray Label – nog zo eentje die hun heerlijke duurzame kleding verhuurt voor de mini’s. Go Gray Label!

Mûne Cotó – we spotten zachte materialen, mooie kleuren en hier en daar een print met een knipoog. En stof die overblijft wordt omgetoverd tot kleine producten, zoals speelgoed. Lees meer.

Max mini – hergebruikte stoffen, geen weggegooide kleding en helemaal eerlijk en met liefde gemaakt in Nederland. Super duurzaam en super cute. Lees meer.

Kind Rebel – hulde voor manier waarop de shirts van Kind Rebel worden gemaakt. Alleen maar biologische stoffen, alle kleding wordt eerlijk in Nederland geproduceerd en van de reststoffen worden knuffels gemaakt. En als bonus verwijzen de fijne shirtjes naar belangrijke thema’s als jezelf durven zijn, aardig zijn en elkaar respecteren. Lees meer.

Duurzaam speelgoed/ander leuk spul

Duurzaam speelgoed/ander leuk spul

Keekabuu – het allerleukste kinderservies in mooie kleuren voor de mini’s. Kijk zelf maar. Keekabuu.

The Seed – een webshop met de mooiste illustraties voor aan de muur, kindertandenborstels, gebreide bonnet mutjes van HVID knap-op-de-foto-proof speelgoed. Klinkt goed toch? Vinden we wel. Lees meer.

Kiddos toysclub – een speelgoed-abonnement met niks dan écht fijn, duurzaam en knap speelspul voor je koter. Een moderne speelotheek, so to say. Voor kindjes tot 6 jaar. Lees meer.

Poppedijntjes – poppedijntjes zijn Waldorf geïnspireerde zachte popjes – met een té snoezig gezichtje – voor klein maar stiekem ook voor groot. Handgemaakt met zorgvuldig gekozen zachte stoffen en een bijpassend lief karakter. We like. Lees meer.

Duurzame verzorgingsproducten

Duurzame verzorgingsproducten

Naïf Care – Naïf heeft de babylijn uitgebreid met een keur aan fijne producten. Billencrème, wasgel, badschuim, natuurlijke plastic vrije billendoekjes en baby shampoo. Wat kun je nog meer wensen voor je mini. U snapt. Lees meer.

Kenko Skincare – Kenkô staat voor gezondheid. Voor kindjes en hun ouders. En voor een hopelijk gezonde planeet die we achterlaten voor onze kinderen. De lijn bestaat uit een huidolie, wasgel en badolie. Lees meer.