Slapen op droomeiland Lamu, net voor de kust van Kenia

Afrika (continent), 30 juli 2021, door Anne Abendroth

Slapen op droomeiland Lamu, net voor de kust van Kenia

Wie op zoek is naar een azuurblauwe zee en kiezelwitte stranden in Afrika, denkt al gauw aan Mombasa of Zanzibar. Been there, done that. Maar er is nog een on-ontdekte plek dat in dit rijtje thuishoort. Een heuse hidden gem waar het eilandleven tranquilo en eenvoudig is. Oke oke... Zoals je inmiddels vást weet, zijn we de beroerdsten niet om deze plekken te tippen. Komt-ie: op Lamu Island moet je wezen. Doe jezelf een plezier en boek een kamer bij bij The Cabanas Lamu en/of bij het Peponi Hotel. Toegegeven: het is zo'n droomreis, maar is now juist niet the time om hiervoor te sparen? We beginnen alvast met de voorpret...

 

Go, Go, Go Lamu

Go, Go, Go Lamu

Je vindt het mooie eiland dat de naam Lamu draagt voor de kust van Kenia en je vaart hier binnen no time met vanuit datzelfde Kenia een boot naartoe. No time? Ja. Je vliegt op Manda Airport in Kenia en vanaf daar is het niet ver. Het eiland is de thuisbasis van één van de oudst bewoonde Swahili-steden – een etnische groep die hier al meer dan 700 jaar leeft. Het bijzondere aan dit eiland is dat je er geen auto’s of taxi’s zult vinden. Nee, nee. De mensen hier rijden op ezels om zich over het eiland te verplaatsen en varen met dhows: een Arabisch zeilschip met één of meer masten. Lamu Island was vroeger het belangrijkste internationale handelscentrum in Oost-Afrika en is inmiddels een UNESCO-werelderfgoed geworden. Een plek die je van je bucketlist wil afstrepen. Trust us.

The Cabanas Lamu

The Cabanas Lamu

Als je met het gezin, partner of alleen naar dit eiland afreist, dan zijn de The Cabanas Lamu een fijne plek om te verblijven. Op het zuidelijkste puntje van het eiland omgeven door palmbomen, vind je zes cabanas op een afgelegen strand. Een plek waar niets moet, maar alles kan. Waar je geniet van de rust en de omgeving. Dikke pluspunten dat de energieverbruik van het verblijf ook nog eens wordt aangedreven door de zon en de wind, met weinig tot geen gebruik van chemicaliën en plastic. Like, like, like! Goed, even terug naar de cabanas. Elk huisje heeft zijn eigen grote tweepersoonsbed, een badkamer en een eigen terras. Helemaal fantastisch zit je op je eigen terras, midden in heerlijk groen en zingende vogels.

Op een verhoogde strandduin vind je een gemeenschappelijk zwembad en kun je heerlijk tafelen in het restaurant (met een uitzicht over de zee waar je u tegen zegt) of aan een welverdiende cocktail sippen. Voor de sportievelingen onder ons is het ook bal, want je kutn hier kite surfen, zen worden tijdens de yoga lessen of jezelf lekker in de watten laten leggen met behulp van de wellness faciliteiten. Wat dacht je van de zonsondergang tegemoet varen met de dhow boten of een hele dag op het water doorbrengen? Klinkt tof. Nog een leuk weetje: elke cabana-naam heeft een link met de Hawaiiaanse taal. En dat is niet gek, want de echtgenoot van de eigenaar komt uit Hawaï en zo is het toch een beetje home away from home.

The Cabana’s

Peponi Hotel

Peponi Hotel

Oké oké, deze parel valt in de categorie superknap boetiekhotel. Het hotel werd in de jaren ’60 geboren en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds door dezelfde familie gerund. Het hotel telt 28 kamers die allen een prachtig uitzicht op de zee en een eigen badkamer hebben, plafondventilatoren in de klamboe en persoonlijke kluisjes. Oh en de kids kunnen gewoon mee, want ze hebben hier ook familiekamers. Duimpie omhoog! But there’s more, want in het restaurant van het hotel kun je smaken van over de hele wereld proeven. Zeilen bij zonsondergang, snorkelen, met je billen bloot op het strand liggen, turen naar vogels of de full of history ontdekken? Trip plannen en op naar Lamu!

Peponi Hotel