Filipijnen25 november 2019, door bloemelaarman

Barts Best of: de Filipijnen. Deel 4: Dryft Darocotan Island

Filipijnen, 25 november 2019, door bloemelaarman

Barts Best of: de Filipijnen. Deel 4: Dryft Darocotan Island

Jeetje pietje, zijn we alweer bij deel 4 van de (hele uitgebreide) Filipijnen reeks. Hola! And: welcome back. Al drie weken lang delen we een jaloersmakend reisverslag over de Filipijnen. In dit deel komt Dryft Darocotan Island aan bod: een veel te hip island met een heuse glamping in the middle of nowhere. Een - op een onbewoond eiland - idee waar je de hele dag uit kokosnoten of cocktailglazen slurpt. Is de husband of die ene vriend nog niet overtuigd, laat hem/ haar/ hen dan het onderstaande lezen. Succes gegarandeerd.

Dryft

Dryft

Oh Dryft. Hartjesogen. Of zoals de Filipino’s zeggen: Drypt. We waren even verward maar Dryft en Drypt – same thang. Dryft is werkelijk een pareltje. Op een eilandje vlakbij El Nido ligt Darocotan Island (daarover meer in de Filipijnen Deel 5) – het lijkt de Harry Potter sequel wel. Afijn, dit eiland is, als we het goed zeggen (laten we daar voor het gemak maar vanuit gaan), in tweeën opgesplitst. Het ene deel wordt bewoond door de lokale bevolking en het andere deel wordt bewoond door personeel en gasten van Dryft. Je komt op Dryft met een bootje die één keer per dag vaart. Ook de aanvoer van eten en drinken (vinden wij ook vrij belangrijk) wordt met deze boot geregeld. Het is er dus lekker rustig en niemand kan onverwacht op ‘jouw’ rustige strandje komen aanwaaien. Afijn, Dryft is zo’n plek waar het lied Kinderen voor Kinderen tot leven komt. Er loopt hier niemand voor je neus. Lekker leven is de leus. Je hoeft er niets. Ligt op je luie haidewiets. Drinkt cocktails met je billen bloot…

Meer lezen over het sprookjesachtige Filipijnen? Check deel 1 , deel 2 kan natuurlijk ook en jaja we hebben zelfs een deel 3

Dryft is een glamping. Jazeker, ook in de Filipijnen bestaat een heuse glamping. Al veel hotels en hostels in de Filipijnen zijn aan bod geweest, maar geen bed kon tippen aan ons mandje bij Dryft. Giga dik matras en ook de tenten zien er heel knap uit. Fun fact: de locals zijn gevraagd om de kunst te verzorgen en al het meubilair is door het team van Dryft in elkaar geklust. Dit team bestaat vooral uit (very good looking!) Engelsen en Amerikanen. Dat is op zich niet heel vreemd als je nagaat dat Dryft is opgezet door een hippe Londenaar. Het team is dan ook heul eigentijds maar ook heul aardig en ze maken je een goed maal en sterke cocktails met een, uiteraard, hip muziekje op de achtergrond. Ook iets wat je echt nodig hebt als je op een onbewoond eiland zit. 

Wees een gewaarschuwd mens: boek je Dryft dan ben je een stuk(kie) duurder uit dan een andere plek in El Nido. Why? Dat heeft vast te maken hebben met het feit dat de toevoer van de producten enigszins lastiger gaat als dat Dryft in handen is van die hippe Londenaar. Onlangs werden er naast de tenten ook nog Hive Huts geplaatst. De keuze tussen de twee slaapvertrekken wordt een lastige. 

Wat doe je bij Dryft? Echt helemaal niets. Boek lezen. Neerstrijken bij de bar en daar worden de lekkerste smoothies (ochtend) of cocktails (lunch te vroeg?) gemaakt. Ga op avontuur op het eiland. Zwemmen. Boek lezen. Oh, die hadden we al. 

Een andere glamping waar we graag neergestreken waren was The Birdhouse in El Nido maar helaas was deze volgeboekt. Je moet wat te wensen over houden. 

Liefs, Bloeme