18 april 2023, door Yfke Voorbij

Adopteer een gratis boom uit een bos tijdens Earth Day (van Treedom)

18 april 2023, door Yfke Voorbij

Adopteer een gratis boom uit een bos tijdens Earth Day (van Treedom)

Treedom is daar! Waar? Daar waar eigenlijk iedereen zou moeten zijn. Zo plant Treedom de juiste boom, op de juiste plek en op het juiste moment. Al vaker benoemden we Treedom, en dat we fan zijn staat eigenlijk al heel lang vast. Want het motto luidt: let's green the planet. Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. En met Earth Day op 22 april in het vooruitzicht is er geen betere reden om dit te vieren. Treedom zou daarom Treedom niet zijn als ze ook hier niet iets op hadden bedacht. Zo kun je nu gratis je eigen boom uit het Treedom Earth Day Bos adopteren en leggen we hier met alle liefde verder uit hoe dit in zijn werk gaat.

 

 

Treedom

Treedom

Voor degenen die nog niet helemaal bekend waren met Treedom, even opletten. Treedom plant namelijk bomen in 17 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië met als doel de wereld groener te maken. Hoe mooi is dat? Nog mooier is dat dit al aardig lukt en Treedom inmiddels met behulp van al haar boeren al meer dan drie miljoen bomen heeft geplant. En de komende drie jaar hopen ze de tien miljoen aan te tikken. Vinden we mega! Want dat we elkaar liefde moeten geven weten we, maar bomen vergeten we nog wel eens. Dus bij deze. 

 

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar het werkt zo simpel. Je plant via Treedom een boom in het buitenland. Zodra deze is geplant, begint de digital journey: zo ontvang je nadat de boom is geplant een foto, GPS code en regelmatig updates van het project waar de boom onderdeel van uitmaakt. Je kunt alles online volgen én dus de boeren ter plaatse helpen om hun werk te doen. Daarnaast help je met een Treedom boom niet alleen de wereld groener te maken, je helpt ook de lokale boer die de boom plant. De boeren kunnen namelijk de vruchten van de bomen verkopen voor extra inkomsten. Plus, je kunt iemand blij maken door een boom cadeau te geven. Win win win!

Earth Day Bos

Earth Day Bos

Haken we natuurlijk meteen ook even in op Earth Day, want officieel is dit op 22 april maar wat Treedom betreft (en ons ook) zou het elke dag Earth Day moeten zijn. Zo heeft Treedom de missie om de planeet groener te maken aka let’s green the planet en is het dus voor hen elke dag van het jaar Earth Day. Maar om dit toch weer even extra onder de aandacht te brengen, heeft Treedom hier dit jaar iets tofs op bedacht en haar eigen Earth Day Bos geplant. Best wel heel cool! Het doel? Alle boomliefhebbers en Treedommers onder ons samen brengen.

Dan hoor ik je denken what’s in it for me? Nou veel! Want je kunt nu gratis een boom uit het bos adopteren en zo meer te weten komen over het klimaat, de biodiversiteit en de sociale impact van de projecten van Treedom. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is via deze pagina een boom te adopteren uit Treedoms special Earth Day Forest. Dus hup planten maar, en vergeet dan natuurlijk ook niet je vrienden, familie, collega’s ook te motiveren een gratis boom te adopteren. Want zoals Treedom zou zeggen: Spread trees, spread love for the planet.