Marokko, Marrakech27 september 2019, door Maartje

Een droomhotel: Kasbah Bab Ourika Marokko

Marokko, Marrakech, 27 september 2019, door Maartje

Een droomhotel: Kasbah Bab Ourika Marokko

Kasbah Bab Ourika is namelijk zo’n droombestemming die op je lijstje mag. Waar nog niet de halve hippe wereld is geweest. Ben je zelf wel geweest, dan is het vast en zeker zo’n bestemming waar je nog lang van gaat na-dromen.

Kasbah Bab Ourika in Marokko

Kasbah Bab Ourika in Marokko

Hotel Kasbah Bab vind je in het plaatsje Ourika, zo’n 45 minuten minuten rijden vanaf Marrakech. Je kunt natuurlijk een auto huren maar mocht je dat niet zien zitten (herkenbaar) dan is er voor 70 euro een (luxe) taxi geregeld. Enkele reis dus. Niet supervoordelig misschien maar wel héél relaxed.

Hotel Kasbah Bab Ourika ligt op de top van een vallei waar je doorheen komt crossen. Of eigenlijk, beter gezegd: waar je níet doorheen gaat crossen: liever rijd je rustig in een lekkere jeep (helemaal luxe) over de bobbelige zandweggetjes dwars door de authentieke Marokkaanse Berberdorpen. Je kijkt je ogen uit, beloofd. En dan is het feest officieel nog niet eens begonnen. Aan het eind van de rit, aan de top van de Ourikavallei, kom je aan bij het Grote Genieten.

Meteen bij aankomt zijn de oe’s en de aah’s niet van de lucht. Zo mooi. Die omgeving! De bergen! Het uitzicht! Het hotel! Het gevoel van ‘ontdekjeplekje’. Het ‘een beetje alleen op de wereld zijn’, maar toch weer ook niet want de mensen van Kasbah Bab Ourika staan je al op te wachten om je koffers aan te nemen, je een drankje in te schenken en om je, als je wilt, te begeleiden tijdens een ontdekkingsrondje over hun oord.

Het grote geheel lijkt in een zonnige, terracottakleurige pot verf gedoopt te zijn, met uitzondering van de stralende groene bomen. Hoewel het hotel aan de ene kant doodstil is, valt het ruisen van de wilde rivier in het dal meteen op. En nee, beste stadsmensen, dat is niet het geluid van een snelweg… (wat wij ook een split-second dachten).

Dan het hotel. Pracht en praal. Er zijn slecht 26 kamers en die zijn allemaal even mooi. Ingetogen luxe en van alle gemakken voorzien. Wij sliepen in de ‘deluxe kamer’, net niet de voordeligste van het stel, en daar is op zijn zachtst gezegd niks mis mee: een ontzettend ruime kamer, fantastische bedden, een groot bad en een aparte stortdouche, een balkonnetje en een open haard. Grade je jezelf nog een slagje up, dan kun je je eigen privézwembad hebben.

Dan de hoteltuin. Die is redelijk onwerkelijk. Gigantisch en vanuit elk hoekje heb je een uitzicht waar je U tegen zegt. Her en der (lees: overal) zijn knusse zithoeken gecreëerd vanwaar je steeds weer een ander picture perfect op je netvlies krijgt. Eindeloos staren over de Ourika vallei, het Atlas gebergte daar pal achter.

Hier is het een kwestie van letterlijk eindeloos rondstruinen: telkens word je weer verbaasd. Maar echt: wij konden nog geen geen minuut stilzitten. Wilden overal heen om weer te kijken en weer foto’s te maken. Deze post had zo dus nog véél langer kunnen zijn…

Uiteraard is er ook een zwembad in de tuin, maar er is ook een eigen moestuin en er wandelen, we zijn immer in Marokko, ezels rond. Zo gezellig.

Toegeven: een nachtje logeren is niet goedkoop. Sterker nog het is best een rib uit je lijf. Maar hé! Je moet jezelf wel af en toe kietelen, toch? Bovendien ga je de deur niet meer uit (denk aan het ‘cost per wear-principe’: wat je veel gebruikt mag wat kosten) en eenmaal aangeschoven in het restaurant zal het je verbazen wat de kosten voor het eten en drinken zijn: een hoofdgerecht kost gemiddeld 15 euro en een fles wijn (niet de goedkoopste,  niet de duurste) 25 euro.

Mocht je nu denken “dan zal het eten misschien niet veel soeps zijn…”, dan heb je misschien toch niet helemaal goed op zitten letten. Neem nou een bonensalade met avocado en tomatensaus – heerlijk! En er is een uitgebreid lunchbuffet met een een gigantische hoeveelheid aan verschillende salades, kipspiezen van de BBQ en meer van het beste van de Marokkaanse keuken.

‘s Ochtends ontbijt en in de middag lunch je buiten en ‘s avonds eet je binnen aan prachtige gedekte tafels met linnen. Tafellinnen dat er zeer strak en zeer precies is opgelegd (we zagen het gebeuren: het dekken bij Kasbah Bab Ourika is een precisie klus en niks minder dan dat). Het driegangen lunch én dinermenu wisselt dagelijks en is iedere dag zowel verrassend als lekker!

Tot slot: bang zijn dat je je gaat vervelen hoeft niet. Vanuit het hotel worden er dagelijks volop excursies (ook individueel) georganiseerd. Er zijn wandelingen en je kunt gaan picknicken, jeep tripjes en uiteraard behoort een bezoek aan de berberdorpen ook tot een van de optie. Bedenk het en het kan geregeld.

Mocht een nacht blijven slapen toch nét iets te gek zijn, dan kan je er ook heen voor een dagtripje: het restaurant is ook geopend voor ‘non-residents’. 

O, echt het allerlaatste: het personeel van Kasbah Bab Ourika is werkelijk alleraardigst en vriendelijk. Heus, je wil hier echt nooit meer weg.