Engeland, Devon11 oktober 2019, door Maartje

Een hotelparel in Devon: The Pig at Combe

Engeland, Devon, 11 oktober 2019, door Maartje

Een hotelparel in Devon: The Pig at Combe

De Engelse The Pig-hotelgroep heeft, net als de eveneens Britse Soho-groep, het patent op goede smaak, zij het in het geval van The Pig (wij mogen The Pig zeggen) wat meer rustiek. Een van de fraaiste locaties is The Pig at Combe in het Engelse Devon, het kustgebied in de noordwest hoek van Engeland (goed te combineren met de Cotswolds).

The Pig at Combe, Devon

The Pig at Combe, Devon

Het hotel is plattelandspracht met een statementrestaurant en bruisende arabieren als buren (in de wei). Kruidentuinen omringen hen en het hotel: hier worden alleen al twaalf verschillende soorten munt verbouwd, wat iets zegt over het niveau van het restaurant. De hotelkamers zijn geweldig: die in het hoofdgebouw, ja, maar de suites in de stallen, die moet je hebben. In de Horsebox worden bed en vrijstaand bad gescheiden door originele stal-elementen en de Hayloft heeft een enorme douche onder authentieke dakspanten. De prijs voor de beste badkamer gaat naar de Laundry dankzij het koperen bad, ruim genoeg voor twee. Op iedere kamer een roberts-radio, een Smeg-ijskast, een douche als een waterval, een goed gevulde minibar en geen goedkope lookalike vintage maar zeventiende-eeuws antiek.

Inchecken doe je in de cocktailbar, waar je komt na de tocht over een lange oprijlaan. Die begint in het dorp Gittisham, door prins Charles omschreven als the perfect English village. Barbourjas en buitenpet mee en op naar Devon. Laat Barts daar nu de perfecte versie voor hebben, inclusief gewatteerde flappen die over je oren hangen, zowel voor grote als kleine mensen [link invoeren]. Je modderige hunterlaarzen mag je thuislaten: die heeft the Pig at Combe voor je te leen.

The Pig at Combe, Gittisham, Honiton, Verenigd Koninkrijk, thepighotel.com/at-combe