Italie, Rome15 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Een onontdekte plek in het Toscaanse Garfagnana: Rancone lodges

Italie, Rome, 15 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Een onontdekte plek in het Toscaanse Garfagnana: Rancone lodges

In het noorden van Toscane, vlakbij de stad Lucca en badplaats Forte Dei Marmi, ligt het nog onontdekte Garfagnana. Dit bergachtige deel van Toscane is nog niet overspoeld door het hoge toeristenpeil en dus tamelijk rustig (niet verder vertellen). Precies daar liggen dus, hier en daar nog van die raszuivere parels verscholen... Zoals Rancone Lodges. Een camping is het, of nouja... Een camping kun je het eigenlijk nauwelijks noemen. Het is een plek middenin de natuur waar verschillende lodges, bell tenten (ronde tenten) en campingplekken staan. De locatie wordt gerund door Ernst ( heeft een renovatiebedrijf), Susan (is binnenhuisarchitecte), Nicky (met een agrarische achtergrond) en Willem (de schaapsherder, hoe leuk). De inrichting is geheel gedaan door binnenhuisarchitecte Susan. Nederlanders ja. Allemaal. Verwacht elegante landelijke sferen met mooie houten tafels, lampen en stoelen met hier en daar zwarte details.

 

 

Rancone Lodges

Rancone Lodges

Rancone Lodges beschikt over vierentwintig camping tenten, acht belltenten, acht lodges, sundecks, een zwembad, een lounge tent en een speeltuin. De lodges zijn de eyecatchers van deze plek. Een eigen badkamer, een moderne keuken, en comfy bedden. We told you, een camping is ver te zoeken. De XL lodge heeft ook nog eens een veranda met uitzicht waar je u tegen zegt. De Belltent is iets meer back to basic. Hier vind je een bed, koelkast en elektra. Douchen doe je dan in de algemene douchespots (overigens ook niet mis hier!). De tenten zijn allemaal ingericht met een touch of love. Dat is te voelen. Alles is tot in de puntjes verzorgd met mooie materialen en details. De loungetent met de bar heeft een gezellige sfeer met al de lampjes, zithoeken en haardvuur. Er is ook een restaurant met uitzicht op de rivier waar je goed vertoeft voor een pizza uit de pizzaoven of andere Italiaanse gerechten. Over goed vertoeven gesproken… Het zwembad is ook zeker niet mis! Er staan rieten parasols met bamboe ligstoelen. Niets meer nodig!

Koters mee? Ja! Vierpoter mee? Dubbel ja! De hele shebang kan mee de hort op. Hoe leuk! De kids kunnen mee met Willem, de honden en de kudde schapen of met de paarden in de rivier zwemmen. Ook quads staan klaar om mee rond te scheuren en als het donker wordt staat er een vuurkorf met marshmellows. De omgeving van Rancone Lodges ontdekken? De mooiste grotten van Europa zijn hier! Not kidding. Iets meer actie? ziplinen, suppen, raften en canyoning door de azuurblauwe canyon it is! Er zijn ook verschillende fiets-en wandelroutes uitgestippeld in Garfagnana enne het strand is misschien wat verder weg (anderhalf uur rijden) maar dan heb je wel wat. Forte Dei Marmi! De mooie Italiaanse badplaats. Cultuurfan? Ha! Florence en Lucca liggen op een steenworp van Rancone lodges. Win-win-win!

Ook aan de doggos is gedacht. Met je viervoeter(s) kun je een training krijgen bij Willem en zijn schapen. Niemand verveelt zich hier bij Rancone Lodges!

Bonuspunten? Je rijdt in een kleine 5 uur naar de Franse Cote d’Azur.

Al onderweg richting Toscane? Al aan het dromen over de mooie lodges? We geven je geen ongelijk. Boeken kan via de website van Rancone Lodges!