Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 May 2019
  • 18-04-2019
  • Barts Bruiloft, Barts Bruiloft, Europa, Festival, Italie, Toscane

De Toscaanse droom: Novanta Italie

De Toscaanse droom: Novanta Italie

Er zijn van die plekken op aarde waarvan je nauwelijks weet waar te beginnen met schrijven. In die categorie is Novanta. Het Italiaans Novanta is namelijk geen hotel. Geen camping. Geen trouwlocatie. Geen restaurant. Geen festivaloord... Nee, Novanata is een compleet (verlaten) dorp in het hart van Toscane waar dat allemaal samenkomt. Een experience hotel gevestigd in een verlaten middeleeuws dorpje a.k.a. De droom. En zeg later niet, als je nooit meer naar huis wil, dat we je niet gewaarschuwd hebben.

En het wordt nog leuker, voordat je verder leest: we mogen gewoon een verblijf bij dit met-niks-te-vergelijken-oord weggegeven! Novanta, here you come! We kid you not.

Novanta

Een verlaten dorp? Waar je kunt logeren? Huh? Wat? Oke, even terug: het verhaal van Novanta begon in de zomer van 2014 toen vier Amsterdamse vrienden (Igor, Jeroen, Leonard en Mart) op een ​​verlaten Toscaans dorp in de buurt van Arezzo en Florence botsten - Borgo di Gello, een dorp dat in de jaren 60 verlaten is door de inwoners en sindsdien leeg heeft gestaan. Vier vrienden met ondernemers-zin welteverstaan: de mannen zagen hun kans schoon en besloten een dealtje met de gemeente te sluiten en voor 90 dagen een pop-up hotel te openen. In het spookdorp (dat allerminst spooky is), temidden van het Italiaanse platteland. Het idee was zowel goed als simpel: het pop-up hotel was perfect voor mensen van het goede leven, die houden van luxe maar die heeeeel graag even de drukte van de stad achter zich wilden laten. De perfecte bruiloft zonder trouwpaar. Dineren aan lange tafels, uitstapjes naar lokale producenten en het vinden van truffels en paddenstoelen in het omringende bos. Een ervaring.

Het mag geen verrassing zijn dat de pop-up een dikke vette hit werd. Wat wil je: knappe kamers, de prachtige natuurlijke omgeving, de rust en de levendigheid van het authentieke Toscaanse plattelandsleven. De pop-up gasten wilden meer (reserveren voor het volgende jaar vooral) en de Amsterdamse gasten bedachten dat dat eigenlijk wel een goed plan was. No more pop-up: Novanta bleef. En werd nóg beter. Mooier. Veelzijdiger. Levendiger.

Er groeien groenten in de grond, de fruitbomen bloeien. Er zijn het hele jaar door bewoners die het land verzorgen en het dorp restaureren zodat de stek in de zomermaanden kan floreren als hotel maar zeker als ultieme trouwlocatie (al je familie en vrienden bijeen in een heus Italiaans prive dorp!) én festivalterrein!

"Er zijn het hele jaar door bewoners die het land verzorgen en het dorp restaureren zodat de stek in de zomermaanden kan floreren als hotel maar zeker als ultieme trouwlocatie (al je familie en vrienden bijeen in een heus Italiaans prive dorp!) én festivalterrein!"

Heel Novanta draait op de kracht van vrienden en de Italiaanse buren en dat voel je aan alles: het is een community geworden. En een community leent zich natuurlijk uitstekend voor de beste events. Niet zo gek dus dan Novanta van zulks organiseert, zoals een Yogaretreat (Relax & Reconnect van 04/05 tot 09/05 en van 31/08 tot 05/09). Muziek en outdoor eten en drinken kan natuurlijk ook, in festivalvorm. Dat doopten de Novanta luitjes het Gello 1000 Festival en het vindt plaats van 18/10 tot 27/10. Gogogo!

Maar ook de rest van het jaar wil je aanschuiven. Het hele jaar kun je namelijk biologische wijnen uit de streek proeven, mee op truffeljacht in de bossen rond Borgo di Gello, een workshop pasta maken volgen, gegeven door Novanta nonna ‘Nella’ of een picnicen aan de rivier ‘Il Corsalone’. Magisch much, beloofd.

WIN WIN WIN

En je kun dus – paraparapaaaa – een verblijf winnen!

Wat precies? Een kamer van 1 tot 4 personen voor 7 dagen met optionele overnachting in de Treehouse (indien beschikbaar). Dit is een kamer ter waarde van €1095,-, exclusief eten en drinken. Wie wint hoeft dus alleen nog een ticket te boeken en mag daarna een datum tussen 2 juli en 14 juli prikken. Wat je daarvoor moet doen? Barts Boekje en Novanta 90 volgen op instagram en bij @BartsBoekje achterlaten waarom je zou moeten winnen.