België, Antwerpen2 november 2018, door Maartje

Een van de fijnste hotels van Antwerpen: Hotel Pilar

België, Antwerpen, 2 november 2018, door Maartje

Een van de fijnste hotels van Antwerpen: Hotel Pilar

Die zat al jaren op de Leopold de Waelplaats, één van de aller-aantrekkelijkste pleinen van de wijk ‘t Zuid (en dat is knap in een stad waar eigenlijk alles knap is), op een steenworp van de gezellige Marnixplaats (waar o.a. café De Vitrine en restaurant Fiskebar zitten, beide niet te missen nieuwe klassiekers). Dat is waar. Alleen tegenwoordig is dat Hotel Pilar. En alleen bij hotel Pilar willen we nog inchecken when in Antwerp.

Hotel in Antwerpen: Hotel Pilar

Hotel in Antwerpen: Hotel Pilar

Hotel Pilar is namelijk een jong, eigentijds, aantrekkelijk en comfortabel hotel en daar zijn er in Antwerpen eigenlijk opvallend weinig van, van van die jonge en eigentijdse hotels. De kamers van het hotel zijn strak meets Marrakech. Zo zijn de blauwwitte tegels in de open badkamers naar eigen design van de twee eigenaren (Sam en Christophe, de een van huis uit interieurarchitect, de ander een geboren horeca-man – de perfecte combinatie) in Marokko gemaakt. Uniek dus, en zó mooi.

Die modern Marokkaanse vibe gaat in de mix met kleurrijk Scandinavië en het modieuze waar de stad Antwerpen bekend om werd: conceptueel maar draagbaar. Wat zich in het interieur van Hotel Pilar vertaald naar conceptueel maar een allemansvriend.

Hotel Pilar kijkt zoals gezegd uit op het Museum van de Schone Kunsten en ook binnen in het hotel hangt overal kunst. Over die kunst moet je weten dat achter vrijwel elk stuk een verhaal zit. Zo werden een aantal werken gemaakt door vluchtelingen en werden andere stukken gekocht van jonge artiesten in de buurt.

De twee eigenaren hebben hun hele leven lang al een passie voor kunst en hebben een geweldige hand van kiezen. Bovendien zijn bijna alle stukken in het hotel te koop: niet alleen die in het restaurant en de andere openbare ruimten maar ook de werken in de kamers.

Het restaurant op de eerste verdieping is eveneens een kleurrijk geheel zonder in hipsterclichés te vervallen. Ruime bar in het midden van de zaak, een privézaaltje af te huren voor meeting of een familiediner en een kleine winkel waar je onder andere producten koopt van het New Yorkse Le Labo: de geur Santal 33 waarvan ook miniversies in de kamers staan. Een perfect (lunch)adres maar Sam en Christophe kennen hun Antwerpen als geen ander en stelden op de site een lijst samen van andere niet te missen restaurants en shopadressen!

O enne, we mogen graag regelmatig in Antwerpen vertoeven. Alle tips lees je hier. Alleen de het beste van de stad natuurlijk, dat snap je.