België, Antwerpen3 augustus 2018, door Maartje

Barts Beste van Antwerpen by buddy Emma

België, Antwerpen, 3 augustus 2018, door Maartje

Barts Beste van Antwerpen by buddy Emma

Wat je met die informatie moet? Nou, je voelt de bui al hangen: vanuit het door ons zeer geliefde (en vaak bezochte maar nu met de baby even iets minder - boeh) Antwerpen gaat ze voor uw Barts Boekje opzoek naar de leukste, beste, knapste en lekkerste plekjes van de stad. Maakt ze een foto van en tips ze hier, op de site. Lets go local dus. Vanaf vandaag met regelmaat op de site. Graag gedaan, ook van Emma.

caffènation

caffènation

Coffee First, uiteraard, en in Antwerpen in Cafènation op zijn zachtst gezegd een begrip. De eerste locatie van de koffiebranders zat in ‘het stad’, aan de Mechelsesteenweg. Lekker onopvallend en totaal geen plak waar toeristen op af stormden. De jonge, koffie-lovende Antwerpenaren echter… Juist. Die wel. En hoe. Zodoende werd Cafenation als snel een begrip, was de insta-galore áán en volgde er een opening in ons eigen Amsterdam. Net zulke goede koffie, net zo nonchalant cool. Maar nog leuker is Cafènation (ja, het streepje op de e hoort die kant op) nu er een coffee joint zit in het jonge PAKT, een industrieel gebied aan de rand van de stad (in de gaten houden dat PAKT!).

Hier houdt Cafènation tegenwoordig hoofdkantoor. En meteen een nieuwe, ruime koffie zaak. Er is licht, veel licht, er zijn broodjes, croissants en er is zoete koek en tsja, het is gewoon niet te missen. Mits je coffee lover bent dus, en niet de geijkte Antwerpse kant op wil.

Monique Stam

Monique Stam

Zelf bejubelde ik de winkel van Monique Stam hier op de site al eens en gelukkig zijn er meer mensen die de lichtelijk hysterische maar toch o zo fantastisch goed uitgebalanceerde smaak van de Vlaamse Monique weten te waarderen.

De winkel op het eilandje (bij het MAS museum even de winderige brug oversteken en daar vind je de Monique Stam winkel aan de linkerkant. Beetje verstopt, niet te missen). Er zijn kledingstukken en accessoires en het geheel schreeuw Miami vice meets marrakech meets your best gay friend – what’s not to love – maar het zijn vooral de meubels, de onbetaalbare meubels, die ons doen watertanden. Er staat een gouden lamp (die iedereen te gek vind) met veren waar je een paar duizend euro voor neer mag leggen. Nét te duur. Er is een half ronde bank waarvan ik getracht heb hem onder mijn jas te verstoppen en er zijn vloerkleden waar van schoonheid ook prima aan de muur mogen hangen. Gelukkig zijn er ook snuisterijen die je wel in ruil voor een beetje geld mee naar huis mag nemen zodat je toch nog wat van Monique hebt. Pfiew.

Ook niet missen: 6 x nieuw in Antwerpen

Mission Massala

Mission Massala

Handjes op elkaar voor de nieuwe Curry Club a.k.a. Mission Massala! Aan de Dendermondestraat, ook zo lekker uit de richting voor Antwerpse daggasten en dus helemaal ge-own-t door de Antwerpse lokalen, net buiten de wijk ‘t Zuid (of is het nog ‘t Zuid officieel?) maar wel vlakbij favorieten als Butchers Coffee (jajaja, lees hier) en De Walvis (lees hieronder) opende het Indian Streed Food restaurant. Sinds maart is de zaak open en dat gebeurde niet zomaar. Nee, Mission Masala heeft zijn bestaansrecht dubbel en dwars verdient na twee succesvolle foodtrucks. De hit was groot, de vrienden- en fanclub groeiende en dus openden de Londense foodie Pavan en de Antwerpse dj Tim hun eigen restaurant. Voila. 

De Walvis

De Walvis

Het is een bijzonder goed idee om voordat je aan de spicy Indian food gaat in te borrelen bij De Walvis.

Zoals hierboven al gezegd is de locatie van De Walvis buiten de gebade baden en dus is er plaats voor een flik terras en is de sfeer altijd gemoedelijk en het volk goed en gezellig.Sterker nog: ik denk dat het het fijnste terras van Antwerpen is, op een knap fijn onder de bomen. Borrel, ja, maar eigenlijk is De Walvis zo’n café restaurant voor de hele dag, van de ochtendkoffie tot aan de avondhap. Nog niet niet tevreden weggegaan. Tip? Doe een rondje Flatbreads!

Black & Yellow

Black & Yellow

Nog een rondje koffie? Terug naar Het Eilandje! Daar opende eind vorig jaar namelijk een ex-werknemer van Cafenation Black & Yellow Coffee bijna pal tegenover Monique Stam. Tipperdetip. Lees meer: Black & Yellow