Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2019
  • 04-03-2019
  • Barts Groene Hoekje, Bergen, Hier aan de kust

Een weekendje aan de kust: Bergen aan Zee

Een weekendje aan de kust: Bergen aan Zee

Duurzaam en reizen zijn niet perse goede vrienden. En dat is bij mij - Nina, Barts Groene Boekje - wel een dilemma. Want zonder reizen en avontuur leef ik niet. Zo ongeveer. Het voornemen is dus om minder (ver) met het vliegtuig te reizen en meer lokaal. Of dat nu Europa is of in Nederland. Die rust, de natuur en het avontuur zijn ook dichterbij te vinden.

Nu zijn er veel fijne plekken in ons eigen land te vinden. De Veluwe, Vlieland en sowieso de gehele kust. En Bergen aan Zee is toch echt wel een favorietje. Zee, bossen en een lekker sfeertje. Verhuizen is nog een beetje te ver weg van vrienden en familie. Maar anders… Dus een weekendje of midweek in Bergen, ja graag. Een lijstje met Bergse favorieten vind je hier.

Hotel: Blooming

Je wandelt zo de bossen in, er is een lekker zwembad en je slaapt op de heerlijke, natuurlijke bedden van Coco-Mat. Dat is alleen al genoeg voor een fijn weekendje weg. Hotel Blooming heeft comfortabele nieuwe kamers. Mét groot bad en - vonden we leuk - een dubbele douche. Waar je gezellig met je roomie kunt blijven kletsen onder de douchen. Scheelt ook tijd om aan te kleden. Niet alle kamers hebben deze gimmick trouwens. Verder heeft Blooming een eigen strandtent met hele fijne bedden. En een landgoed met een eigen moestuin die beschikbaar is voor gelegenheden en zakelijke events. En zijn ze overal bezig om zo duurzaam mogelijk te werken. Pluspuntje dus.

Restaurant: Bergen Binnen

Ze zitten er al een eeuwigheid en van gouwe ouwe worden we vaker blij. Na een strand- of boswandeling is Bergen Binnen een lekkere plek om goed te eten. Laagdrempelig, betaalbaar en goede kwaliteit. Op de betere dagen hebben ze een groot terras. Dus wanneer je echt nog niet naar binnen wilt, is dit je optie.

Restaurant: Cunst

Voor het wat serieuzere gerechtenwerk is daar restaurant Cunst. Iedere twee weken een nieuwe menukaart en borden die er uitzien als een kunstwerkje. Zonder daarbij blut te gaan. Een driegangenmenu voor drie tientjes vinden we prettig.

Koffie: Bij Merel

Voor koffie met lekkers, een knus ontbijtje of lunch, suikervrij of glutenvrij lekkers, vegan goodness, you name it. Bij Merel heeft het. Ook hebben ze echt leuke - ja echt - cadeautjes met een duurzaam verhaal.

Winkelen: Stadspaviljoen Noord

Stadspaviljoen Noord - de winkel in centrum Bergen - is een Sissy Boy achtige winkel maar dan nog leuker. En we vinden SB al zo leuk. Mooie dingen voor op tafel en in de keuken, fijne accessoires voor in huis, sieraden onder andere van Anna+Nina en kleding van merken als Mads Norgaard, Leon & Harper en Des Petits Hauts. Verder nog kleinere goodies als zonnebrillen, schrijfboekjes en skincare producten.

Strandpaviljoen: De Jongens

Erg kritisch zijn we niet hoor. Zon, strand en zee en we zijn happy. Maar als we een favo strandtent in Bergen moeten uitkiezen dan vinden we het De Jongens. Omdat ze zo lekker familiar aan voelen. Ze hebben een fijn terras op het deck, lekkere chill banken en gezellige tafeltjes op het zand. Een prima plek om je dag aan zee door te brengen.