Nederland, Zwolle24 september 2022, door Barts Boekje

Engel in Zwolle is een winkel en cafe in één

Nederland, Zwolle, 24 september 2022, door Barts Boekje

Engel in Zwolle is een winkel en cafe in één

Ben je wel eens in de binnenstad van Zwolle geweest, dan ben je ongetwijfeld langs (en, we hopen voor je, ook binnen bij) het Winkelcafé Engel gelopen. In een smal pandje op de prominente grote markt was deze lunchzaak de afgelopen 5 jaar gevestigd. (Salty Seefoodbar opent hier half september haar deuren, binnenkort meer.) Maar... om goed te kunnen winkelen én er voor te zorgen dat je de cappuccino niet in je nek hebt hangen, is er maar 1 ding nodig: ruimte! 1 Maart 2022 was het dan zover: de horecamannen Henk & Arno pakten hun biezen, om deze op nog geen 50 meter verder, om de hoek, neer te zetten. Een leegstaand winkelpand, een paar likjes verf, gezellig oud meubilair en een groter (en beter!) Engel winkelcafé is geland. Engel in Zwolle is een winkel en café in één.

Engel

Engel

De robuuste Engel-ruimte staat vol vintage vondsten die je zo kan meenemen naar je eigen woonkamer. Een dikke bar uit een Franse bruine kroeg siert de ruimte (we gaan er vanuit dat je deze niet mag meenemen). Zware kasten, gevuld met prachtige producten met een goed verhaal, vormen een knus decor voor de lekkerste lunches, fijne ontbijtjes of een goeie borrel. Op een druilerige dag neem je plaats op zo’n fijn plekje binnen, maar op warme zomerdagen zien de terrasplekken er meer dan uitnodigend uit. Kleurige parasol, grote bakken vol groen, vazen vol bloemen. Je waant je heel even in een prachig park (in plaats van de Zwolse Sassenstraat).

Engel op je bord en in de kast

Engel op je bord en in de kast

Wij schoven een heerlijke culinaire hotdog naar binnen, maar een sandwich gerookte makreel met spicy mango chutney staat voor de volgende keer op de wishlist. Zet er een limoen- en gember-frisje van De Frisdrank Fabriek naast, schuif een homemade wortelcake met amandelmelkcrème naar binnen en je dag kan niet meer stuk. Bonuspunten: de ingrediënten van hun menukaart zijn veelal biologisch, lokaal en seizoensgebonden.

Op zoek naar een cadeau, nog een lege servieskast of gewoon hebberig geworden van het mooie decor? Je vindt in het winkelgedeelte knappe kaarten, met de hand gevlochten manden, duurzaam glaswerk, verzorgingsproducten en prachige woonaccessoires. Veelal met Zwolse roots, maar sowieso altijd met een goed verhaal.

Winkelcafé Engel