Nederland, Amsterdam17 februari 2019, door Maartje

Eten en drinken tussen de kunst: dat kan bij No Man’s Art Gallery in Bos en Lommer

Nederland, Amsterdam, 17 februari 2019, door Maartje

Eten en drinken tussen de kunst: dat kan bij No Man’s Art Gallery in Bos en Lommer

No Man’s Art Gallery is zeven jaar geleden opgericht door Emmelie Koster en runt de galerie nu een aantal jaren samen met Lih-Lan Wong. In september 2018 opende ze de deuren van hun eerste permanente locatie aan de Bos en Lommerweg, met voorin het restaurant en bar gedeelte en achterin de gallery. Tussen de gerechten door met een drankje in de hand even een rondje lopen tussen de schilderijen en andere kunstobjecten dus. Niet alleen een laagdrempelige manier om eens wat vaker een galerie te bezoeken, maar ook handig mocht je even geen gespreksstof meer hebben tijdens je date. Knipoog.

NMAG & de bar

NMAG & de bar

NMAG & de bar is met zo’n tien tafeltjes gezellig, knus en door de grote hoge ramen aan de straatkant heel licht. Voor lunch kun je vanaf 11u al terecht, met op de kaart onder andere avocado op toast met chimichurri of een pannenkoek met vanille creme fraiche en vers fruit. Wij schoven aan met het diner, een kleine kaart maar precies genoeg keus en voor elk wat wils (vis/vlees/vega). Met vooraf een paar snacks zoals Bloemkool à La Polonaise en Samosa’s met tandoori rundvlees en mango chutney was de toon gezet. Want ó-zo-lekker. En stiekem ook best een beetje onverwacht. Zo ook bij de hoofdgerechten; Nieuw-Zeelands lam met aardperen en rode wijn saus en Wilde heilbot met zuurkool, spruitjes en beurre blanc. Précies goed, jammer dat het op was. Sloten we ‘m af met het karameltaartje en we waren helemaal gelukkig. Deze ontdekkingen zijn de leukste want a) de bediening alleraardigst, b) geen absurde prijzen en c) écht goed eten. Wanneer er een nieuwe tentoonstelling hangt ga je ons hier zeker weer eens zien.

debar.nomansart.nl

No Man's Art Gallery

No Man's Art Gallery

De missie van No Man’s Art Gallery is om jonge kunstenaars wereldwijd toegang te geven tot buitenlandse kunstwerelden en markten en daarom organiseren ze pop-up exposities over de hele wereld, om op die manier de internationale markt open te breken voor opkomende kunstenaars. Sinds september 2018 kun je in de gallery elke twee maanden nieuwe kunst zien van kunstenaars die Emmelie en Lih-Lan tijdens hun reizen leren kennen. Ook leuk: de gallery zit aan de open keuken van het restaurant.

T/m 3 maart is de Groepsexpositie ‘Meta Darlings’ te zien, georganiseerd door de in Berlijn gevestigde kunstenaar Fabian Herkenhoener. De tentoonstelling neemt je mee door een ‘labyrintische wereld’ van schilderkunst op canvas en alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals installaties, kleden en objecten. Zeven kunstenaars hebben uiteenlopend werk gemaakt waarbij al het materiaal rauw, puur, ruw en direct is. De werken gezamenlijk moeten uiteindelijk naar verschillende uitkomsten leiden, zoals in een labyrint/ doolhof. Klinkt allemaal wat cryptisch, zelf even langs gaan om te kijken werkt toch echt het best.

nomansart.com

Een vraag aan jou!

Een vraag aan jou!

Hoe leuk het ook is: het zoeken, vinden, testen én uitwerken van de beste onafhankelijke tips kost tijd en geld. Vind je deze site de moeite waard, mogen we je dan vragen om een kleine bijdrage? Want hoewel we het heel leuk vinden om de beste onafhankelijke adressen te delen, wordt onze geïnvesteerde tijd op die manier deels betaald en kunnen we meer tips maken!

[doneren_met_mollie]