België, Gent11 november 2022, door Bo Peters

Fantastisch vakantiehuis in het oh zo geliefde Gent

België, Gent, 11 november 2022, door Bo Peters

Fantastisch vakantiehuis in het oh zo geliefde Gent

Aaah Gent. Altijd een goed plan. Om er dan meteen een weekend (of doe eens gek: een week) van te maken, is een nog beter plan. Zie hier Edville Home. Gelegen op een steenworp afstand van Gent – 5 kilometer – vind je rust en ruimte, maar met de stad dichtbij. Die ruimte is ook in Edville te vinden, want met 300 vierkante meter oppervlakte is er meer dan genoeg voor iedereen. En eerlijk: dat is heul fijn. Dus trommel je familie of andere lievelingsmensen op en reis met je inner circle naar België. Deze is voor op je ‘grote vakantie-huis’-lijst.

 

Meer Gent? Klik hier. 

Villa Edville

Villa Edville

Villa Edville is gebouwd in 1946 en al die authentieke, oude elementen zijn gelukkig terug te vinden: houten visgraat parket, marmeren vloeren, houten balken. You name it en de charme is all over. Tel daarbij op dat het recent prachtig gerenoveerd is en je bent om. De eigenaren halen hun inspiratie overal ter wereld vandaan en maken veel meubelen zelf. Denk aan Scandinavische invloeden (licht, simpel, strak, op maat gemaakte meubelen en fijne stoffen, linnen gordijnen) gecombineerd met etnische printen. De eyecatcher van een bank in de woonkamer biedt meer dan voldoende plaats om met z’n allen voor de open haard te zitten. Met een goed glas rode wijn, uiteraard. Het huis is verder verdeeld over drie woonlagen en heeft zeven slaapkamers. Gooi de koters allemaal op de bovenste verdieping – daar waar maar liefst 10 bedden staan, dikke bonuspunten voor Edville – zodat je beneden ongestoord verder kunt borrelen (of spelletjes spelen) aan de ellelange houten keukentafel. Gezelligheid en privacy. Dat is wat je krijgt bij Edville.

In de tuin is er genoeg te beleven voor een echt buitenleven. Naast een zwembad, sauna, vuurput met boomstamstoeltjes (dat klinkt net zo leuk als het is) en een buitenkeuken is er namelijk ook – tromgeroffel – een warmwaterbad te vinden. Ha! Je stookt dat warmwaterbad met hout aan om het te verwarmen. Knus en duurzaam, in deze koudere maanden. Een tip: blijf hier zitten als je er eenmaal in zit. Al is het alleen maar omdat het een paar uur duurt voordat-ie warm is. Dus wees gewaarschuwd.

Bij Edville hebben ze exact begrepen hoe het heurt: rust, privacy, maar dichtbij alles en knap van heb-ik-jou-daar. Dus heb je zin in een weekend Gent: right now is the time om te boeken. En eigenlijk, heel eigenlijk, hoef je de villa niet uit dat weekend. Maar gezien we zóveel leuke Gent-tips hebben: sleep jezelf buiten de hekken van de villa en neem de rest van je circle mee op sleeptouw.