Denemarken, Kopenhagen24 augustus 2020, door Maartje

2 Favoriete hotels in Kopenhagen: Coco Hotel en Manon les Suites Copenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 24 augustus 2020, door Maartje

2 Favoriete hotels in Kopenhagen: Coco Hotel en Manon les Suites Copenhagen

Zijn niet alle hotels in Kopenhagen (en oke, ook in Stockholm) om door een ringetje te halen? Daar lijkt het wel een beetje
op, zeker wanneer je naar Manon les Suites en/ of het heerlijke, in frisse blauwtinten gehulde Coco Hotel in Denemarken kijkt. Smullen vinden we alle tinten groen bij de ene ('lush' is een  understatement in het geval van Manon les Suites Copenhagen) en alle tinten grijs-blauw van die laatste (en alle verrassend print clashes).

Coco Hotel Kopenhagen

Coco Hotel Kopenhagen

Eerst het (betaalbare!) Coco Hotel. Los van de looks zit je bij Coco top met het kroost: je loopt in een paar minuten naar Tivoli, de aloude en wereldberoemde speeltuin van Kopenhagen waar jullie allemaal een paar uur hartstikke helemaal zoet zullen zijn. Kinderen check, nu jij nog. Ook daar goed nieuws: het hotel werd geopend door Het Copenhagen Food Collective (Cofoco), sinds 2004 groot onderdeel van de foodie revolutie van Denemarken. De club heeft op dit moment maar liefst 12 bistro-restaurants die allemaal aan te raden zijn (en allemaal anders). Cocofo in een notendop? Kwaliteit, coole looks en betaalbare prijzen.

Het Coco Hotel is het eerste hotel van de groep (vast niet de laatste) en tikt de drie boxjes moeiteloos aan: het hotel restaurant roept om een avond binnenblijven, de stijl is relaxt bohemien en alles portemonnee-vriendelijk. O, en het wordt nóg leuker: Coco is het voor koffers, koters én keffers! Die laatste mogen gewoon lekker mee.

Manon les Suites Copenhagen

Manon les Suites Copenhagen

In de buurt in vind je ook het prachtige hotel Manon les Suites, de laatste toevoeging aan de Guldensmeden hotelgroep. Iets duurder, ook prachtig en reuze kindvriendelijk. Belangrijke noot hier is dat het hotel zijn alleruiterste best doen om volledig duurzaam te functioneren. Achter de schermen uiteraard, daar voel en  zie je nauwelijks iets van, en voor de schermen: de patio met zwembad waarop vrijwel alle kamers uitkijken is waanzinnig!