Favorietenlijst: Afterdrk takes LA

Verenigde Staten, Los Angeles, 13 mei 2014, door Maartje

Favorietenlijst: Afterdrk takes LA

Je hebt bloggers en bloggers maar mijn hart gaat uit naar degenen die hun eigen 2.0 worden. Zoals Sabrina Meijer, Sab voor initimi. Begon als eerder genoemd maar fotografeert inmiddels veel meer dan alleen haar eigen knappe kleren voor veel meer dan alleen het immer fraaie AfterDRK. Naar L.A. ging ze met vriendlief, 3 maanden lang. Haar favorieten daar vind je hier. Afterdrk

All time LA favorite? 

Klinkt raar coming from someone that hates working out, maar ik vond hiken echt geweldig. Bovenaan de berg voelde ik me iedere keer weer on top of the world.

Lievelingsbuurt?

Twijfel tussen de Arts District en Venice... Ik heb twee maanden in de Arts District gewoond en het is een beetje rauw (lees: je botst regelmatig tegen een zwerver), maar super-creatief. Het buurtje is gevuld met nieuwe tentjes en alle appartementen zijn lofts (love!).

Niet weg te slaan bij...?

Mag het ook een hele straat zijn? Want dan: Abbot Kinney. Geweldige straat met veel boetiekjes die me aan de 9 Straatjes in Amsterdam deed denken. Van designer tot spotgoedkoop en van slipper tot perfecte minicadeaus. Eens in de maand is er een foodtruckfestival wat ook echt een mega aanrader is.

Lekkerste ontbijt?

Hét ontbijt bij Urth Caffe. Je krijgt een croissantje met jam en brie en die brie! Niet te doen. zeker als je al een tijdje naar goeie kaas snakt want die is vrij zeldzaam voor een normale prijs aan de West Coast.

Best for lunch?

Daily Dose in de Arts District. Je kunt er alle broodjes ook zonder brood (dus als salad) bestellen - want iedereen in LA heeft gluten intolerantie - en hoe duur ook, het is echt voedselporno. Met The Farmer als ultieme favoriet heb ik menig zonnige middag in het Berliner biertuin-achtige binnentuintje zitten genieten.

O! En ook Sushi Gen. Deze sushi keet is van 11.00 tot 14.00 's middags open en er staat iedere dag een enorme rij. Ga op tijd, ga niet aan de bar zitten (dan betaal je al gauw 100 dollar de neus) en bestel de lunch special. Die is 15 dollar en mijn buik zat voor twee dagen gevuld met de lekkerste sushi die ik ooit heb gegeten.

Een hippe kop koffie doe je bij...?

Intelligentsia op Abbot Kinney. Fijn voor of na een surfsessie (of in between een shopsessie) en ze hebben er natuurlijk alle soorten melk. Tip: achterom zijn vaak gratis parkeerplekken vrij.

Mensen kijken doe je waar?

Toch wel bij Château Marmont, op Rodeo Drive of Melrose Avenue. Vooral als je celebrities in het wild wilt spotten.

Dakterras met de X-factor?

Die van ons! We hebben er menig feestje gehouden en hoewel het een gedeeld dakterras voor het hele appartementen-complex was, zat er vrijwel nooit iemand boven en voelden we ons (mijn vriend en ik) twee bazen als we 's avonds na een lange stranddag in ons bubbelbad stortten.

Poolparty-sneak-in-tips (en waar dat dan?)

Jammer dat wij net weg waren toen het opende, maar het Ace Hotel schijnt geweldig te zijn.

Lekkerste diner?

Heel cliché, maar Nobu in Malibu. Een prachtig uitzicht over de oceaan en met een beetje geluk zie je als je een hap in je goddelijke sushi zet net een dolfijn voorbij springen. Wij hadden het 7-gangen diner en dat was echt top.

Gezelligste / leukste / coolste diner?

Perch. Op het dak van een hoog gebouw in Downtown LA met uitkijk op vele vele lichtjes. Niet persé de allerlekkerste, wel ons meest romantische avondje uit eten.

Best voor fast food?

In n Out! Oh my, als ik één fastfoodtent naar Nederland mag halen, is het deze. De hamburgers zijn overheerlijk en nothing like die van Mc Donald’s of Burger King. Ik schat ze zelfs lekkerder dan die van de Burgermeester en/of The Butcher in Amsterdam.

De volgende keer ga je hoe dan ook naar…

Coachella (hoewel niet echt in LA). En sowieso iedere middag naar Sushi Gen. Yum.

Waar en wanneer was je het gelukkigst (in LA)?

Toen ik op mijn mega grote surfplank - want nog lerend - in het water lag te dobberen en er dolfijnen voorbij kwamen springen. Machtig magisch.

Wat je verder nog over LA kwijt wil:

LA kan door haar grootte een beetje overweldigend zijn, dus laat je vooral door locals inlichten over de places to be. Uit eten is vaak goedkoper dan gezond eten halen in de supermarkt, hoewel de Koreaanse supermarkt op het randje van Little Tokyo/Arts District nog wel te doen is. En als je daar dan toch bent, probeer dan vooral de Koreaanse peer. Twee andere aanraders zijn de vele Farmer’s Markets en wijn proeven bij Silver Lake Wine.

En omdat LA leuk maar ver weg is: wat is je lievelingshotel in Europa? 

Ik sliep deze week in het Lloyd hotel in Amsterdam (verrast door vriendlief) en dat vond ik echt geweldig! Zelfs met een gedeelde badkamer. En A Place in Antwerpen, dankzij Bartsboekje natuurlijk.

 

En wat is je lievelingsstek in Nederland?

Mijn lievelingsstek in Amsterdam is op dit moment Bar Spek. En de Ysbreeker voor een dagje werken.