Nederland, Limburg25 juni 2022, door Bo Peters

Niet te missen festivals in Limburg 2022

Nederland, Limburg, 25 juni 2022, door Bo Peters

Niet te missen festivals in Limburg 2022

Als er íets is wat wij in dit land goed kunnen, is het festivals organiseren. Surprise surprise: ook in Limburg weten ze daar wel raad mee. We zetten er een aantal op een rijtje en psst: de lijst die blijft groeien. Proost op een goede festivalzomer. You’re welcome.

Nou en of we een beetje uitkijken naar het festivalseizoen! Check hier alles over van allerhande festivals op Barts Boekje!

Zomerparkfeesten Venlo

Zomerparkfeesten Venlo

Van 25-28 augustus wordt het Julianapark omgetoverd tot een cultureel festivalterrein en heet het voor en paar dagen Zomerparkfeesten Venlo. Het zwaartepunt van de programmering ligt op muziek in alle genres: zowel bekende nationale als internationale artiesten staan geprogrammeerd en dat kan niet anders dan een feest worden. Daarnaast zijn er voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film, kinderactiviteiten, beeldende kunst & wetenschap. Uit eigen ervaring spreken we als we zeggen dat de foodtrucks en restaurants op het terrein heer-lijk eten uit de luiken schuiven. Shout out naar de foodtrucks dus! Kortom: voor ieder wat wils, zelfs aan de koters is gedacht. Ze omschrijven zichzelf als de ‘zomerse cultuurcocktail’, klinkt goed toch? Het beste: het is helemaal gratis. Alle dagen. Echt waar.

Solar Festival Roermond

Solar Festival Roermond

Het ultieme zomerfestival van het zuiden, als je onze bescheiden mening vraagt? Dat moet Solar zijn. Van 4-7 augustus turnen Roermond en de omliggende Maasplassen om tot een festivalterrein waar kenmerkende creativiteit hoogtij viert: van live-acts tot bouwwerken, interactieve theatervoorstellingen en natúúrlijk goede muziek. Alles is hier te vinden bij Solar. Ohja en kom je van verder – of wil je je helemaal onderdompelen in die festivalsfeer – neem dan gerust je tentje mee: er is een Solar Campsite. Met ook ingerichte tenten, voor de iets minder avontuurlijke kampeerders onder ons. Nooit meer naar huis dus.

 

 

Stereo Sunday Venlo

Stereo Sunday Venlo

Verscholen in het park kun je je bij Stereo Sunday Venlo op 1-3 juli hélémaal laten gaan en dansjes wagen op dit dancefestival met muziek in allerlei stijlen. Denk house, hiphop, hardstyle. Het thema van dit jaar? Southern Wilderness, whoopwhoop. Wil je er bij zijn en het weekend feestend ingaan? Dan is het haast geblazen. De dagtickets zijn ram uitverkocht, maar er zijn nog enkele weekendtickets beschikbaar. Eat, drink, dance. En dat dus op repeat.

Op dronk Wijnfestival Venlo

Op dronk Wijnfestival Venlo

Van een iets andere orde dan de eerder genoemde festivals (maar een wijnfestival mag zeker niet ontbreken in dit lijstje). Roep je wijn? Dan zijn we present. Dat dus. Op Dronk Wijnfestival is een kleinschalig festival in een park waarbij je een eigen (wijn)glas krijgt dat je bij verschillende kraampjes kunt laten vullen. Rood, wit, rosé of bubbels: eindeloos veel opties, uit binnen- en buitenland. Uiteraard gaat dit hand-in-hand met een bijpassend hapje; wijn & spijs, gouden combinatie. Zie je jezelf al struinen in het park, in het zonnetje, onder het genot van een goed glas bubbels in je hand?  Noteer 23 juli dan maar vast in je agenda.