Nederland, Groningen23 april 2022, door Jose de Wal

5 niet te missen festivals in Groningen

Nederland, Groningen, 23 april 2022, door Jose de Wal

5 niet te missen festivals in Groningen

Festivals! Het lijkt zo lang geleden, een zomer boordevol festivals, maar… EINDELIJK, we mogen weer! 

Groningen - verrassing! - doet zeker mee als we het hebben over leuke, niet te missen, wil je heen festivals. We zetten er vijf voor je op een rijtje, zowel in de stad als buiten de stad. You're welcome.

Stadspark Live 

Wanneer? 19 juni
Waar? Drafbaan, Stadspark Groningen

Stadspark Live is een van de bekendste festivals van Groningen. En wat zijn we blij dat we hier weer heen kunnen! De organisatie van dit festival ligt in handen van MOJO en Spot Groningen en dat deze twee een perfect team vormen zie je terug in de line up, die altijd on point is. Voor dit jaar staan o.a. Skunk Anansie, Simple Minds, Rag’n’Bone Man en Crowded House op het programma. Oké, en niet geheel onbelangrijk, ook de foodtrucks verdienen een shout out; er is namelijk – naast het standaard festival food – ook een ruime keuze in vegetarisch, vegan en glutenvrij.

Secret Forest Festival
Wanneer? 9 juli
Waar? Pagedal, Stadskanaal

In de bossen van Het Pagedal in Stadskanaal ontwaakt het grootste geheim van het Noorden: Het Secret Forest Festival. Tussen het vele groen en de mysterieus verlichte bomen leiden de paden je naar de geheime open velden. Hier vind je maar liefst 5 podia met elk hun eigen muziekstijl. Voor ieder wat wils dus!

Hongerige Wolf

Hongerige Wolf

Hongerige Wolf

Wanneer? 8 t/m 10 juli
Waar? Hongerige Wolf, Noord Oost Groningen

Festival Hongerige Wolf wordt op een bijzondere plek gehouden, namelijk IN Hongerige Wolf; een piepklein dorpje in het Noord Oosten van Groningen met slechts 70 inwoners.
Verwacht geen grote namen op dit festival; het ontdekken van nieuw talent staat centraal. Muziek, dans, theater, film, beeldende kunst, literatuur, strobalen en lekker eten, op Hongerige Wolf vind je het allemaal.
Het leuke van dit festival is dat je er met de hele familie naartoe kunt, er is namelijk ook een speciaal kinderprogramma.
Tijdens het festival kun je overnachten op de Hongerige Wolf camping. Liever een echt bed? Veel bewoners van het dorpje bieden een slaapplek aan.

Leuk weetje: alle inwoners van het dorp dragen hun steentje bij aan dit festival; van catering tot het bouwen van decors en het maken van versieringen.

Noorderzon Groningen & Hullabaloo Festival

Noorderzon Groningen & Hullabaloo Festival

Noorderzon Groningen

Wanneer? 18 t/m 28 augustus
Waar? Noorderplantsoen, Groningen

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is een vrij toegankelijk festival in het Noorderplantsoen in de stad Groningen, met podiumkunsten uit alle delen van de wereld. Theater, muziek, literatuur, moderne dans en intieme containervoorstellingen, nagesprekken en colleges. Tel daar flink wat fijne foodtrucks en barretjes bij op en het feestje is compleet.

Hullabaloo Festival

Wanneer? 27 augustus
Waar? Stadspark Groningen

Met Hullabaloo ga je op muzikale ontdekkingsreis en laat je je verrassen en verwonderen door aanstormend muzikaal talent en gevestigde namen. Dansen, zwieren en samen het leven vieren. Hullabaloo is de plek waar je deze zomer ontsnapt aan de realiteit en al je zintuigen worden geprikkeld. We can’t wait!