Nederland, Amsterdam19 mei 2023, door Maartje

Fête du Champagne: Champagnfestival in het Rembrandtpark in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 19 mei 2023, door Maartje

Fête du Champagne: Champagnfestival in het Rembrandtpark in Amsterdam

We vinden het wel weer eens tijd voor een gezellige champagnefuif. Gelukkig voor ons komt die wens in vervulling, want Fête du Champagne keert terug als het eerste de beste heuse Champagnfestival van Nederland, en wel tijdens het pinksterweekend van 2023. Daar zeggen ze zelf het volgende over (we zouden het niet beter kunnen verwoorden):

Pinksteren is het weekend dat de Apostelen werden verlicht met Champagne. Met een extra dag vieren we Fête du Champagne et vin in het pinksterweekend van donderdag 25 tot en met maandag 29 mei. Meer Champagne, meer zielen en meer vreugd.

Wat dacht je van een potje pétanque, je champagnefles sabreren en een danspasje of een moppie meezingen met de live muziek? Klinkt goed vinden we.

Fête du Champagne

Fête du Champagne

Oké we hebben je aandacht nu vast getrokken. Want: Champagne! In het park! Een festival! Olé. Tijdens het Franse champagnefestijn Fête du Champagne kun je genieten van lekkere Franse gerechten gemaakt door topchefs en Franse foodtrucks. Of wat dacht je van het volgen van een proeverij en typisch Franse spelletjes spelen, terwijl je de Franse chansons uit volle borst meezingt? Vinden we leuk. Maar dat is nog niet alles: op de facebookpagina van de Fête du Champagne-club valt te lezen dat het zeer zeker geen ‘chique formele bedoeling’ zal gaan worden. Nee, ‘laagdrempeligheid en Franse charmante boerse stijl’ is key. En laten we daar nou net verzot op zijn.

Buiten de bekende Champagnehuizen is er ruimte voor de kleine zo genoemde ’boutique wijnboeren’ (wat dan weer helemaal niet zo boers klinkt allemaal, dat terzijde), voor ‘Champagnoise’ en ‘biodynamische mousserende wijnen’. Die laatste twee zijn de betaalbare bubbels die al vanaf 4 euro per glas ingeschonken worden. Dat gebruis drink en klink je in een park dat omgetoverd moet gaan worden in een stukje Frans platteland. Lavendel en zonnebloemen, karikatuur-kunstenaars, wijnvaten met parasols, Franse Chansons, klassieke Franse gerechten. Bam!

Tickets voor het champagnefestijn kun je vanaf 20 euro kopen. Dik pluspunt dat je bij aankomst een glas welkomstbubbels krijgt. Dubbel dik pluspunt dat je het het glas mee naar huis mag nemen.

Fête du Champagne