Nederland, Amsterdam28 juli 2021, door Imara Milatz

Fiaschetteria Pistoia, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 28 juli 2021, door Imara Milatz

Fiaschetteria Pistoia, Amsterdam

Alsof we nog niet genoeg Italianen in Amsterdam hebben, zou je denken. Pasta, pizza en tiramisu’s te over. Welnee, dachten de mensen die Fiaschetteria Pistoia eerder al met hun twee vestigingen aan New York voorstelden. Dat moet in Europa ook kunnen en wel in Amsterdam. Daar werd het boeltje na een overzeese tocht uitgepakt om alle Amsterdammers (en iedereen die naar de stad komt) in te pakken met hun Italiaanse kookkunsten.

Fiaschetteria Pistoia, Amsterdam

Fiaschetteria Pistoia, Amsterdam

En dat inpakken, van die Amsterdammers? Dat doen ze als volgt: FIASCHETTERIA “Pistoia” is een plek om authentieke Italiaanse wijnen te proeven terwijl je gerechten uit de traditionele Toscaanse keuken eet. Dat allemaal in een sfeer die herinnert aan de waarden die behoren tot generaties na generaties Italiaanse tafelliefhebbers. Het voelt als een kortstondige trip naar het Toscaanse Pistoia (inderdaad, vandaar die naam). Althans, het proeft er vooral naar een kortstondige trip naar Pistoia.

Okeisgoed, you had us at tagliatelle al tartufo nero. Of spaghetti con bottarga. Alles op die kaart, we willen álles. Daarvoor hoef je alleen maar naar de Utrechtstestraat te cruisen, scheelt een vlucht naar New York (al hebben we dat er met liefde voor over).  

Fiaschetteria Pistoia

 

 

Lijstjes, we houden ervan! Altijd handig als je op zoek bent naar een restaurant in Amsterdam en eigenlijk nog geen idee hebt wat je wil. Nieuw in Amsterdam of volgens ons niet te missen.