Nederland, Amsterdam29 juli 2021, door Anne Abendroth

Just opened: restaurant & wijnbar STEVIG Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 29 juli 2021, door Anne Abendroth

Just opened: restaurant & wijnbar STEVIG Amsterdam

We schreven al eerder over soon to be open STEVIG, en kunnen vertellen dat STEVIG is geopend. Op het Limburg Stirumplein in Amsterdam-West vind je het restaurant slash wijnbar. Dé plek om samen te komen met vrienden en familie, en te genieten van lekkere wijnen, goed eten en live optredens.

Meer van West ontdekken? Vind je hier!

Restaurant & wijnbar STEVIG

Restaurant & wijnbar STEVIG

STEVIG bestaat uit drie ruimtes met drie verschillende inrichtingen, die ieder een ander verhaal vertellen. Zo is er een art room met ruimte voor werken van kunstenaars, die je ook kunt kopen. Daarnaast zit de keuken waar je aan de zogeheten chef’s table met een grote groep vrienden, familie of collega’s kunt aanschuiven. Op het plafond een grafisch behang met lampen in de vorm van een vis, op de wand blauw tegels en door de hele ruimte veel gouden accenten.

In de laatste ruimte, de performance room, kun je genieten van – je raadt het al – optredens. Van stand-up comedians tot live muziek. Hier kun je neerploffen op de zwartleren banken tussen felgekleurde pluimen, een tropisch behang en spiegels op de muur.

Ok ja, we gaan het hebben over spijs en drank. Voor het stillen van de stevige trek zit je hier goed. Op het kleine, maar diverse menu staan kwalitatieve én betaalbare gerechten. Wat je kunt verwachten? Cheviche, gerookte bieten carpaccio, sliptong, bavette en als afsluiter een rijk gevulde kaasplank. Alles wordt met passie bereid en geserveerd door het enthousiaste team. Extra leuk: als je aan de chef’s table zit, ontdek je STEVIG achter de schermen en kun je je laten verrassen door de – speciaal voor jou – samengestelde kaart mét persoonlijke touch van de chef.

Van al dat lekkers zou je bijna dorstig worden, heb jij even geluk dat je in een wijnbar zit. Lekkere wijnen in overvloed. En dan bedoelen we ook echt in OVERVLOED. De wijnkaart bestaat uit heel veel soorten wit, rood en rosé, te bestellen in een glas of de hele fles. Op een beschilderde wand – achter de bar – zie je in het stralende middelpunt de Griekse God van de wijn, Dionysos. Hoe kan ‘t ook anders. Naast wijn ben je voor een biertje ook (meer dan) welkom.

STEVIG Amsterdam