7 november 2023, door Sanne Carbaat

De leukste fietsroutes in en rondom Amsterdam

7 november 2023, door Sanne Carbaat

De leukste fietsroutes in en rondom Amsterdam

Amsterdam is toch zo mooi, en al helemaal op de fiets. Van alles te beleven altijd, avondje stappen in één van de vele kroegen of rondvaren door de grachten, om maar een beetje generiek te blijven over wat er allemaal kan (want veel!). Wat er ook kan, is lekker fietsen, zodat je op niets of niemand hoeft te wachten dus gewoon door de stad kunt manoeuvreren zonder in een overvolle tram, bus of metro te hoeven zitten. Met de auto Amsterdam in is helemaal een hel, dus fiets it is. Niet alleen om van A naar B te komen, maar ook juist door een fietsroute aan te houden. Wist je dat er allerlei verschillende mooie fietsroutes zijn, die ontzettend leuk zijn om met een stel vrienden te gaan fietsen?

 

Lekkere fietsroutes in en om Amsterdam vind je hieronder. Van de drukke Jordaan, het Central Park-achtige Vondelpark naar de Zaanse Schans.

De Jordaan route

De Jordaan route

Ben je in Amsterdam, dan is de Jordaan een wijk die je gewoon niet wilt overslaan. Om terrasjes te pakken, maar ook om doorheen te fietsen. Terug in de tijd door de verschillende gezellige straatjes van de Jordaan. Deze wijk, vol met smalle grachten en oude huizen, is geweldig om doorheen te fietsen. Gewoon fietsen kan, maar mocht je die tegenwind al aan voelen komen: fietsen op een e-bike van Amslod biedt uitkomst. In de Jordaan vind je ook het beroemde Anne Frank Huis, waar je absoluut even moet stoppen. Niet alleen om te bekijken (want de buitenkant is niet bijster mooi), maar juist om de fiets te parkeren en  wat te kunnen leren over de geschiedenis van de stad Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Vondelpark

Het Vondelpark

Het Vondelpark, wie kent het niet? Dagelijks wordt dit park door enorm veel mensen bezocht en is het vooral tijdens de zomermaanden een plek waar met name veel Amsterdammers hun weg naartoe weten te vinden. Je kunt je wel voorstellen dat wanneer je in een appartement van 40 vierkante meter woont, het heerlijk is om op een kleedje in het park te kunnen zitten. Uiteraard ook een perfecte plek om doorheen te kunnen fietsen. Dit uitgestrekte park is perfect om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Fiets langs groene grasvelden, prachtige vijvers en fonteinen. Vergeet niet om tussendoor bij één van de vele cafés even een tussenstop te maken, voor een lekker verfrissend drankje. Bij het Melkhuis bijvoorbeeld, een meer dan fijne stop.

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans

Nederland op zijn zoetst zien? Dan is de Zaanse Schans route een absolute aanrader. Tijdens deze fijne fietstocht kom je van alles historisch tegen. Zo kom je langs de klassieke oerhollandse houten molens, verschillende bijzondere huizen en natuurlijk ook de ambachtelijke werkplaatsen waar de arbeiders vroeger werkten. Deze fietsroute is daarom ook niet voor niets enorm populair onder zowel de Amsterdammers zelf, als mensen uit de rest van het land. Juist omdat dit stukje Amsterdam je zoveel vertelt over de geschiedenis van Nederland, behoort het wat ons betreft tot de leukste fietsroutes nabij de stad.