Nederland, Amsterdam30 november 2022, door Demi Passier

Het Groot Melkhuis in het Vondelpark: een restaurant voor jong en oud

Nederland, Amsterdam, 30 november 2022, door Demi Passier

Het Groot Melkhuis in het Vondelpark: een restaurant voor jong en oud

Iedereen kent dit prachtige pand midden in het Vondelpark - het Groot Melkhuis. Een Grand Café sinds 1874. Zoals de naam al zegt was dit voorheen een plek waar alle boeren uit de buurt hun melk naartoe brachten. Dit werd dan in het Melkhuis verkocht. Nu is het allang geen melkhuis meer, en heeft het een flinke transformatie ondergaan. Een nieuw jasje dus, van binnen en buiten. Een plek waar jong en oud bij elkaar komt en waar iedereen zich welkom voelt midden in het Vondelpark in Amsterdam. Of je het interieur en de menukaart nog herkent? Wellicht niet. Neem vooral ook het kroost mee, die vermaken zich hier de hele dag. Ondertussen bestel jij een Melkhuis Spritz, et voila - relaxmodus aan.

Groot Melkhuis

Groot Melkhuis

Denk buiten aan (veel) gezellige houten picknicktafels, rood met witte stoelen, hoge tonnen omgetoverd tot tafels, lampjes, kaarsen en eigenlijk alles wat sfeer brengt. In de winter zit je binnen overigens ook ontzettend knus. En sorry dat we het weer zeggen maar locatie, locatie, locatie! Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zit je hier aan het water in de zon, volledig omringd door groen midden in het Vondelpark. Boek mee en gaan.

 

In de zomer ben je hier sowieso niet meer weg te slaan, want voor elke gelegenheid zit je hier goed. Of je hier nou ‘s ochtends een krant komt lezen, ‘s middags met een laptop komt werken (want flexwerken is in 2022 helemaal hip), met de kids in de schommel gaat hangen of een verjaardagsfeest viert. Met vrienden pils drinken en pizza happen? Ook goed. Ideaal voor groepen, maar in je eentje vertoef je hier dikke prima. Privé feest of werkevenement? Kan ook! Door alle verschillende terrassen vecht je niet over die laatste tafel in de zon, en ook hoef je niet die irritante buurman tegen te komen. Toch best handig zo een groot terras dus.

 

 

 

Het interieur en exterieur kregen dus een flinke opfrisser. Grote plannen, maar dan ook echt allemaal uitgevoerd. Zoals we al zeiden zit je hier in de zomer sowieso goed, maar ook in de winter kom je hier niks te kort. Het interieur binnen is meer dan gezellig. De enorm grote bar midden in het restaurant (die voorheen niet gebruikt werd – don’t ask us why) als eyecatcher maakt dit dan ook af. Openhaardje erbij, helemaal gezellig.

 

Niet alleen het interieur maar ook de menukaart werd veranderd. Iets waar we heel blij van werden was de opening van het diner (tot 21:00!), want hoe langer bij Melkhuis hoe beter. Wat de pot schaft? Voor ieder wat wils, Grand Café stijl. In de ochtend een simpele croissant maar ook een açaí bowl, het blijft Amsterdam. ‘s Middags (zeer goed belegde) zuurdesembroden, tosti’s, (vega) burgers of een burrata salade. Voor de kids? Poffertjes. Geen poes pas, gewoon lekker! Drankjes? Van speciaalbier van de tap tot kannen van je favoriete cocktail (moscow mules!). Eerder noemde we de Melkhuis Spritz. Que? Een spritz met rode vermouth, en ja hij was lekker. Bestellen doe je met een QR code, maar er is wel service aan tafel. Ook handig – bij de kleine afhaalcounter binnen haal je alles wat je kan bedenken. Wat dacht je van warme chocolademelk of glühwein na je wandeling in het Vondelpark.

Dan nu misschien het gezelligste gedeelte, want zoals we al zeiden is er over alles nagedacht. Niemand hoeft zich namelijk te vervelen tijdens een bezoek aan het Melkhuis. Reserveer alvast online een Jeu de Boules baan zodat je tijdens het eten even een potje kan spelen. In het weekend is er een heus springkussen voor de koters, en haal je bij de kneuterige suikerspin kraam allerlei zoets. De speeltuin is bezaaid met zand, schommels, wipwappen, speelgoed, glijbanen, klimmuren en wat eigenlijk niet.

Groot Melkhuis