Verenigde Staten, Brooklyn4 november 2012, door Maartje

Five Leaves, New York (Brooklyn)

Verenigde Staten, Brooklyn, 4 november 2012, door Maartje

Five Leaves, New York (Brooklyn)

Vaak gehoord: wat mogen we nog echt niet missen in New York? Nou... Heb je even? Want we kennen de stad, zeker als team Barts Boekje, inmiddels op ons duimpje. Maar als je ons vraagt waar we zelf steevast aanschuiven? Dan krijg je slechts een handjevol adressen. Five Leaves zit daar standaard tussen. Omdat het zo'n no bullshit café is waar we ons in Brabants-New York wanen. Hippe lui genoeg, maar belangrijker is het om een plek te vinden waar je het relaxed is. En dat is het hier.

Five Leaves. Brooklyn New York

Five Leaves. Brooklyn New York

In 2008 opende wijlen acteur Heath Ledger dit restaurant in Brooklyn, een beetje ‘buiten de gebade paden’, zeker toen nog. De wijk Williamsburg was in opkomst maar nog lang niet zo booming als nu. Five Leaves opende aan het uiterste randje van Williamsburg, tegen Greenpoint aan, en daar kwamen de meeste toeristen niet. Lekker wel. De bistro is klein en knus en er hangt een onmiskenbaar ‘aussie’ gevoel. Dit is te zien aan de kaart, de inrichting én de barmannen. Desgevraagd is het antwoord van één van de getatoeëerde werknemers: ‘Please don’t write about this place, cause then everyone will know…‘ Sorry. Want de sfeer, de oesters en de aantrekkelijke barmannen maken de plek tot favoriet.

Five Leaves

ps. in september 2019 deden we een foto update nadat we er – ieder lid van Team Bart om precies te zijn – steeds weer met meer dan volop plezier aanschoven. Een forever BB-lievelings!