Nederland15 april 2020, door bloemelaarman

Food Market Amsterdam gaat live met de lekkerste maaltijdboxen

Nederland, 15 april 2020, door bloemelaarman

Food Market Amsterdam gaat live met de lekkerste maaltijdboxen

Het ene na het andere te gekke horecainitiatief komt tot leven in deze Bart Blijft Binnen periode en natúúrlijk blijft Food Market Amsterdam niet achter. Ook hier werden de handen ineengeslagen, ditmaal tussen horecaondernemers en de Centrale Markthallen. De Centrale Markthallen in Amsterdam is normaal gesproken the place waar het krioelt van het horecavolk voor de wekelijkse boodschap. Verboden terrein voor niet-horeca-mensen. Maar nu blijven alle mooie voorraden zomaar liggen en aangezien dat toch een potje zonde is komt daar nu, op het goede moment, verandering in: iedereen is welkom! Digitaal dan he. Hoe je je handen legt op al die heerlijke verse producten? Read on!

‘Het hoe’, daar waren we gebleven. Eerste stap: download de app van Food Market Amsterdam en selecteer een (of meer, mag ook) box(en). Alle boxen worden samengesteld door chefs van de door ons begeerde restaurants en zijn dus allemaal, naar verwachting, meer dan de moeite waard. Al spreken we niet over ‘moeite’: in de box vind je alle ingrediënten voor drie tweepersoonsgerechten. Hopla, zomaar weer drie avondmaaltjes gefixt. Je legt daar het ronde bedrag van vijftig euro voor neer. Klik op de knop, even geduld hebben en de box staat voor je deur. Vervolgens kies je eenvoudig tussen de recepten van jouw chef (exclusief geschreven voor de Food Market Amsterdam), roer wat in de pan en er staat weer een mooi maal op tafel.

Dan de belangrijkste vraag: wat kunnen we ons voorstellen bij zo’n box? Denk bijvoorbeeld aan onze vrienden van Bar Alt welke je wellicht al kent van hun prachtige bier-spijs combinaties. Bar Alt’s eigenste Chef Thomas Kooijman is verantwoordlijk voor een box vol mooie ingrediënten. Wat je dan gaat eten deze week? Scharrel kipfilet met parelgort en Chinese broccoli, lauwwarme salade van aubergines met zachte schapenkaas (kwijl) en Noordzee kabeljauwfilet met Hollandse garnaaltjes en witte asperges. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit een aantal wijnen om zelf te werken aan je drank-spijscombinaties. Klinkt als een plan.

Iedere maand zullen vijf restaurateurs uitgelicht worden, behalve dan in maand nummer één (april dus), nu worden we blij gemaakt door boxen van de volgende vier restaurateurs: Bar Alt, Toscanini, Mos en Firma Pekelhaaring. En dat is niet verkeerd.