Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
23 July 2019
  • 23-02-2018
  • Amsterdam, Amsterdam Zuid, Eten & drinken, Nieuw, Terras

Bar Alt Amsterdam (zuid)

Bar Alt Amsterdam (zuid)

Of we alsjeblieft even 'iedere associatie tussen bier en eten' willen vergeten? Dat is het verzoek van het nieuwe Bar Alt in Amsterdam, van de mensen (onze favoriete foodie-mensen) achter Jacobsz en Two Chefs Brewing (handjes op elkaar) én de chef die bij restaurant Mos* (again: oe en aah) kookte, chef Thomas Kooijman.

Hebben we je aandacht? Want dat zou wel moeten.

 

 

Bar Alt

Bar Alt dus, een naam die komt van Altbier of kortweg Alt, een bier van bovengisting dat oorspronkelijk uit Duitsland komt maar tegenwoordig meer aan de Engelse pal ale doet denken. Of een amberkleurig Belgisch nat. Kortom: de meer bijzondere bieren. Dat is dan ook waar Bar Alt Amsterdam voor staat: een showcase van de laatste ontwikkelingen in de 'European Beer Belt' en gastronomie van over de hele wereld. Een behoorlijk ambitieus streven, maar we denken dat ze het kunnen.

En ze zijn open! Diep in Zuid maar verdomd dat een een goeie gaat worden!

 

"Hebben we je aandacht? Want dat zou wel moeten"

Uiteraard staat er een vast aanbod van Two Chefs Brewing op het menu, maar het duo achter Two Chefs Brewing - en nu dus ook achter Bar Alt - ging ook op zoek naar vers bier van internationale samenwerkingen. Wereldwijd. Dat resulteerde in een - let op - 20-koppige tapwand met funky smaken, limited brouwsels, keuzebieren en barrel aged specials. Holla.

En dan moeten we het nog over het eten hebben. Maar dat gaan we eerst zelf proeven van het (bijna) dagelijks wisselende menu met zo'n 10 a 12 gerechten. Stay tuned.

(Oja! Er komt een flink terras voor zomerse dagen en ook met de auto sta je er zo)