Must do: een van deze leuke food tours in New York

Verenigde Staten, New York, 12 juli 2023, door Isa de Laat

Must do: een van deze leuke food tours in New York

Is er een leukere manier om een stad te verkennen dan al etend? Zonder dollen denken we oprecht dat het antwoord hierop simpelweg 'nee' is. Niet alleen omdat we dol zijn op alles wat te maken heeft met voedsel (understatement), maar voornamelijk omdat eten de cultuur van een stad nét wat beter laat zien. En dan maak je zo'n food tour natuurlijk met een local, want de leukste manier om eetgewoontes te leren doorgronden is tijdens een food tour met iemand die de stad en de wens van de inwoners net wat beter kent.

New York is een walhalla van verschillende eetculturen. Zul je misschien denken aan de bekende bagels, pastrami en hotdogs (zeker proberen!), maar je zou er een rondje om de wereld kunnen eten. Komt omdat het een stad van immigranten is, en het eten van deze stad grotendeels gerelateerd is aan immigratiepatronen. En daarom deze must do: in dit lijstje vind je de leuke food tours van New York. 

Sunset & Skyline Pizza Tour in Brooklyn

Sunset & Skyline Pizza Tour in Brooklyn

Hup, die fiets op, want we blijven tenslotte Nederlanders. Willen we in Nederland soms wat minder fietsen (schuldig), trappen we met Tony van de Brooklyn Bike Tours het liefst nog een paar keer rond. Even serieus, de fietstochten die deze man samen met zijn vrouw organiseert kunnen we gerust een must noemen in New York (zie hieronder ook de toetjestour). Tijdens de Sunset & Skyline Pizza Tour tik je de beste bezienswaardigheden en de lekkerste pizza’s van North Brooklyn af. Geen normale ‘slices’ (heus een aantal), maar eerder de crème de la crème van de pizza’s. Pizza’s in detroit style (vierkante panpizza) of Mini Montanara Pizza’s (gefrituurde pizza) mag je tussen het touren door proeven. Tony heeft energie voor tien en kent de buurt als geen ander. Relaxter ga je het niet krijgen in de stad, wanneer tijdens het trappen op je fietsje ook nog eens de zon langzaam ondergaat.

 

Brooklyn Bike Pizza Tours

Food tour Little Caribbean

Food tour Little Caribbean

Grote kans dat je deze wijk in Brooklyn niet eens kent. Zonde, maar dat maakt het ook een hidden gem en dus extra leuk om wel te ontdekken. Klein beetje achtergrondinformatie, zodat je weet waar je moet wezen. De wijk loopt van Empire Boulevard tot Flatbush en Nostrand Avenues, bekend als “The Junction”, tot Church Avenue. De naam doet al vermoeden dat het eten in Little Caribbean gegarandeerd goed is. Tijdens de food tour leer, uh proef, je over de Caribische gemeenschap van Brooklyn en hop je van de smaak van jerk chicken naar pasteitjes, curries, gezouten viskoekjes met pittige tamarindesaus, zoet gebak, verse sappen en authentieke Caribische rum. Kom maar door.

Authentic Caribbean Flavor Tour 

 

Ben's Bagel Tours

Ben's Bagel Tours

Je weg door de stad eten kan op geen enkele manier beter dan met bagels. Iconisch voor de stad. New Yorkers eten ‘m het liefst met cream cheese en gerookte zalm, maar er zijn zoveel meer soorten te proeven in New York. Tijdens Ben’s Bagel Walking Tours neemt “The Bagel Expert” (de naam is Ben, hoe kan het ook anders) je mee langs hoekjes en gaatjes van NYC om de klassiekers en moderne bagels te proberen.

De verse bagels uit de oven wachten op je, moet je alleen even kiezen van welke iconische buurt je iets meer wilt weten. Je hebt de keuze uit een van de tours door The Lower East Side Tour, The Tour of Grand Central, The Chinatown & Little Italy Tour en The Tour of Wall Street.

 

Ben’s Bagel Tours

Desserts & Treats Tour

Desserts & Treats Tour

Terug die fiets op, want zoals we al zeiden trappen we voor Tony graag nog een rondje. De Sunset & Skyline Pizza Tour is een gigantische hit, en zo ook de Desserts & Treats Tour. Brooklyn is een toetjeswalhalla en Brooklyn Bike Tours laat je graag de beste plekken zien in combinatie met een stukje geschiedenis. Van ambachtelijk ijs tot bekroonde chocoladewerken, donuts en zoveel meer. En dat gaat natuurlijk gepaard met – de eierroom – het typische drankje van Brooklyn. Vergeet de calorieën, want die fiets je er zo weer af.

Waar trappen we heen? Door de diverse wijken Greenpoint, Williamsburg en Bushwick, langs parken en pieren aan het water en andere attracties op de route. Eerlijk, het liefst vinken we alle tours van Brooklyn Bike Tours af.

 

Desserts & Treats Tour

Ahoy New York Tours & Tasting – Chinatown and Little Italy Food Fest

Ahoy New York Tours & Tasting – Chinatown and Little Italy Food Fest

Eten, wandelen, geschiedenis, repeat. Een drie uur durende food tour door de twee historische wijken Chinatown en Little Italy klinkt als een tour naar ons hart. Ze doen twee tot drie zittende proeverijen en vijf tot zes proeverijen, want als ze ergens weten hoe ze goed (echt goed) eten moeten bereiden dan is het wel in deze wijken. Wat je dan voornamelijk niet moet doen in deze wijken is simpelweg de menigte volgen; daarom gaat deze tour langs familiewinkels, locaties buiten de gebaande paden en eeuwenoude gebouwen.

En omdat je je wel een dag kan vermaken in allebei de buurten geeft de gids je tips mee over andere bezienswaardigheden en eetgelegenheden voor na de tour. Kun je lekker op je eigen houtje nog eens terug.

Ahoy Chinatown and Little Italy Food Fest

Underground Donut Tour – New York City: Downtown Donut Tour

Underground Donut Tour – New York City: Downtown Donut Tour

Donuts waren voor een lange tijd een beetje het ondergeschoven kindje in New York. Ze waren er, maar andere etenswaren waren simpelweg wat meer geliefd. Maar guess who’s back? De donuts in New York. De Underground Donut Tour laat de crème de la crème van de donuts in New York zien. De tour start in het Flatiron District van Manhattan, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en architectuur van New York terwijl je de beste donuts proeft. De tour stopt bij een unieke donutwinkel die een briocheachtige donut (de droom) heeft. Van daaruit weer een beetje geschiedenis bij twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van Manhattan – de Empire State Building en One World Trade. De volgende halte is een “gouwe ouwe” – een donutwinkel die al meer dan 50 jaar bestaat. De tour eindigt in Greenwich Village, waar je een donut met alles erop en eraan kunt proberen. Sugar rush in 3.2.1….

Donut Tour