Nederland, Venlo24 mei 2022, door Bo Peters

Botanische foodhall Mout: daar zijn we nu al dol op

Nederland, Venlo, 24 mei 2022, door Bo Peters

Botanische foodhall Mout: daar zijn we nu al dol op

Schreven we eerder al dat we dol zijn op het concept van een foodhall, nu komt er een primeurtje bij. In de categorie net - maar dan ook echt net (lees: mei 2022) -  geopend is daar foodhall MOUT in Venlo. Hang de vlaggen uit, want het zuiden des lands is een foodhall rijker. Eerder openende dezelfde creatieve ondernemers dit concept in Hilversum, maar nu heeft MOUT zich ook buiten ’t Gooi uitgebreid. Gevestigd in het voormalige museum zit nu de foodhall en de looks & feels van het oude museum zijn behouden. We like!

Komt dat zien, komt dat proeven. Hier bij MOUT, in Venlo.

MOUT

MOUT

In foodhall MOUT zijn acht verschillende keukens gevestigd: voor ieder dus wat wils. Zelfs voor de moeilijke ‘ik-lust-dit-niet’– eters onder ons. Of de koters. Van Italië tot Mexico en van New York tot Vietnam: tout le monde is present in de streetfoodhall. Het is nooit te vroeg voor enkele ‘favorietjes’, dus alsjeblieft: de diamanthaas met chimichurri van Caliente en de poke-bowls van Beej Wim. Om je vingers bij af te likken, té lekker. Klassiekers zoals een groot plateau fruits de mer, natuurlijk met een glas bubbels on the side, zijn uiteraard ook present. Ook voor ontbijt (zoals kokosyoghurt met granola en fruit) en healthy sapjes zit je bij MOUT op de juiste plek. Dat het niet altijd van ver hoeft te komen om goed te zijn, bewijst Brouwerij de Klep. De lokale brouwerij opent – met de opening van de foodhall – hun eigen brouwinstallatie in MOUT. 12 lokale, verschillende Klep-bieren gaan hier uit de tap rijkelijk gevloeid worden. U roept: zij tappen. Win-win.

De looks van MOUT? Botanisch, dat is het goede woord. In het hart van de foodhall prijkt een gigantische, transparante glazen kas omringt door planten, lange houten tafels, enorme bomen en glasheldere ramen. Doordat er veel, zeg maar gerust héél veel, glas is loer je lekker naar buiten met een versnapering in je hand. Het concept? Buiten loopt door naar binnen en binnen voelt als buiten, dat idee. Hadden we het al over de puike ligging gehad? MOUT ligt midden in een park, omringt door groen. Met een warme nazomeravond strijk je hier dus heerlijk neer op de diverse terrassen. Deze hebben een festival vibe, maar dan tres chique. Denk aan prikverlichting, lange houten tafels, knappe stoelen en grote olijfbomen. Perfect voor een lááánge avond borrelen.

Genoeg plek om te zitten, de keuze is reuze wat betreft eten en drinken, park view present én 7 dagen per week geopend (zelfs op zondagen zijn ze om 09.00 uur open, voor je ahum eventuele katerontbijt): MOUT vinkt alle boxen aan en kan niet anders dan een succes worden. Gegarandeerd dat je hier met regelmaat te vinden gaat zijn; om te werken, een drankje met vrienden te nuttigen of de koters uit te laten op een zonnige zomerdag. Dus op naar ’t zuiden van het land, op naar MOUT!