Nederland, Limburg23 februari 2022, door Bo Peters

Zonnige tip uit het zuiden: Cabillaud (Venlo, Noord- Limburg)

Nederland, Limburg, 23 februari 2022, door Bo Peters

Zonnige tip uit het zuiden: Cabillaud (Venlo, Noord- Limburg)

Oh oh zon, waar blijf je? Tijd om te genieten bij Cabillaud (Venlo, Noord- Limburg). Op een buitengewoon goeie plek ligt dit restaurant – met huuge ass lounge dakterras – aan de Maas. Midden in het centrumcentrum van het gezellige Venlo, maar tóch (hoog) verscholen. En dus intiem. Niet voor niets uitgeroepen tot één van de mooiste dakterrassen van Nederland. So, hello Cabillaud! 

 

Cabillaud (Venlo, Noord- Limburg)

Cabillaud (Venlo, Noord- Limburg)

De perfecte setting voor een day drinking lunch die eindigt in een lange avond uit. Nu de restaurants weer helemaal open zijn, dromen wij alvast van zonnige tijden. Tijd om de winter achter ons te laten. Een wijntje in de hand, kaasplank on the side en genieten maar in het immers (oké, soms) zonnige zuiden van het land. Waar oh waar? Restaurant Cabillaud it is.

Om bij het begin te beginnen: een aantal jaar geleden opende dit restaurant hartje Venlo stad en sindsdien staat fine dining er centraal. Iedere woensdag tot en met zaterdag. Je mag vooral onthouden dat het eten hier echt te gek is. Zelf omschrijven ze het als ‘culinaire kunstwerkjes’ op je bord. Niets aan gelogen.

Je kunt kiezen voor een 3- tot 6- (met eten geldt: meer is beter, heus!) gangen menu. Het menu wisselt vaak, maar ziet er eigenlijk altijd weer veelbelovend uit. Van een terrine (say what? das een soort paté) van paddenstoel met Parmezaan tot makreel. Voor zowel vis/vlees- als veggie-liefhebbers staat er genoeg op de kaart. Een wijnarrangement hoort er natuurlijk bij. Tel daar dan nog eens een woest-aantrekkelijk interieur bij op – strak met een hoog plafond, fluwelen stoelen en ronde zithoeken – en je hebt een zaak met klasse én stijl. De bediening is uiterst vriendelijk, de prijzen prima. Kortom: dit restaurant vinkt alle boxen aan. Check, check, dubbelcheck.

Eindig je toekomstige zwoele zomeravond – bij dit idee dromen we vast weg – met een borrel, of beter nog een cocktail (ha!), op het dakterras. Met een view. Want heus, dit dakterras is té knap. Het voelt on-Nederlands: een beetje als een dakterras in Ibiza. Maar dan met uitzicht op de Maas. Laat dat goede weer maar komen. Al is het buiten de zonnige periodes heus ook goed vertoeven, daar bij Cabillaud.