Nederland, Friesland9 september 2019, door Michel + Renske

Friese favoriet: Picknickers in Terherne, Friesland

Nederland, Friesland, 9 september 2019, door Michel + Renske

Friese favoriet: Picknickers in Terherne, Friesland

In het Friese Terherne is sinds 2014 Picknickers de place to be. Een restaurant en een relaxte foodbar naast de Heerenzijlbrug aan het Sneekermeer (kijk, dat kennen we). Picknickers staat aan het water en uiteraard is het grote terras met uitzicht over de Friese meren de belangrijkste reden voor een bezoek aan de verder evengoed heerlijke plek.

Picknickers, Terherne, Friesland

Picknickers, Terherne, Friesland

Er staat koffie op het programma van Picknickers, ontbijt, diner, sandwiches, en alles wat je verder nog kunt bedenken. Lekkers om mee te nemen bijvoorbeeld, in een goedgevulde picknickmand of voor op de barbecue (die je er ook kunt huren) – ze heten niet voor niets Picknickers. Geen ingewikkelde dingen, gewoon lekker eten en drinken, fijne muziek en een mooie omgeving. Overigens mag Friesland graag trouwen bij Picknickers: de locatie leent zich perfect voor een laid back bruiloft.

En hoewel we Picknickers beschreven in deel 1 van Little Escapes (hier koop je ‘m) is het nog steeds een goed bewaard geheim. We schoven pas wederom aan en… Picknickers lijkt alleen maar leuker te zijn geworden!

“Holyshit, dit is de verrassing van de eeuw!”, zo riep onze Renske toen ze voor het eerst bij Picknickers kwam. Uhuh. Echt he! Want Picknickers is absoluut nog een redelijk goed bewaard geheim in de noordelijke provincie. Goede ambiance, lief personeel en goed eten. Alles in kannen en kruiken (stiekem is eigenlijk Picknickers alleen al een weekendje Friesland waard).  Waar hebben we het precies over? Picknickers dus, een restaurant slash foodbar aan een landelijk weggetje, pal aan het water. Weet je niet dat het er zit, dan rij je gewoon voorbij.

Het restaurant bestaat uit twee delen: de kas (tip: reserveer een tafeltje in de kas!) en een soort blokhut. En dan is er natuurlijk nog het terras, in de zomermaanden een van de beste uitvalsbasissen van de hele provincie.
Het hele jaar door is de kas idyllisch en alles meer. Op de tafels staan vrolijke bloemetjes,  een gaskacheltje brandt en er is plek voor zo’n 20 man. Knus, lekker dicht bij elkaar zonder dat het vervelend wordt.
Het menu verrast al even prettig. Je kunt kiezen voor het wekelijks wisselende 3 gangen menu van €29,95.  Er zijn zowel vlees, vis als vega opties dus iedereen komt aan zijn trekken. En dan hebben we nog niks gezegd over de wijnen: ook de wijnkaart is dik in orde. Wij genoten vooral van de rode Lorce Garnacha (aanrader, doe er mee wat je wil).
En we gaan nog nie naar huis… Niet voordat we ook het kaasplankje gegeten hebben. Ook dat is namelijk een feest aangezien je vier locale kaasjes krijgt: Fryse kaasjes!

Je kunt per boot arriveren want deze leuk tent ligt dus aan het Sneekermeer. En wordt het koud, dan komt de hottub weer aan wal. O, wel even reserveren van tevoren, zowel het restaurant als die tobe.