13 februari 2018, door Maartje

Frites Atelier – Winter Special

13 februari 2018, door Maartje

Frites Atelier – Winter Special

De chique patatzaak van Sergio Herman, het Frites Atelier Amsterdam, gaat lekker hoor! Met zaken in Den Haag, Utrecht, Arnhem, Antwerpen en coming soon (nog steeds? Yup... Nog steeds) Amsterdam wordt het eten van deze fancy frietjes steeds makkelijker.

Barts Boekje - Frites Atelier 2Even nog een korte uitleg van het verhaal: Herman wikte en woog, proefde en keurde, vergeleek met de beste Belgische patat en koos uiteindelijk voor de beste aardappelen uit zijn eigen Zeeland. Sauzen en toppings, wisselend en met basilicum, peper, truffel, béarnaise en Belgische mayonaise. En groente van de Zeeuwse, biologische boerderij Welgelegen, dat dan weer wel. En, uiteraard, komt die gefrituurde aardappel in een knap bakje, met een knap servetje (met illustratie van Kamagurka vanuit een zaak ontworpen door Piet Boon). Naast deze knappe frites verkopen ze ook nog twee snacks: de Zeelandse garnalen kroket en Mexican BBQ worstenbroodje (aanrader!).

barts boekje - frites atelierEn dan over die wisselende frieten. Want op de kaart hebben ze nu een spiksplinternieuwe winter special staan: frites met Cheesy Jalapeño & Pulled pork - in elke vestiging te krijgen. Een portie frites met kaassaus, Pulled Pork naar eigen recept, een Jalapeño mayonaise (niet al te pittig), augurkenmix, koriander en gefrituurde tortilla. Geïnspireerd op Mexico waar Sergio net een culinaire ontdekkingsreis naartoe heeft gemaakt. Klinkt goed, die nieuwe winter special van het Frites Atelier

O, leuk hoor, dit allemaal, maar Sergio... De vraag blijft: wanneer kunnen we nou eindelijk in de hoofdstad gaan genieten van deze chique frieten? 

Venestraat 7, Den Haag

Vijzelstraat 16, Arnhem

Steenweg 56, Utrecht

Korte Gasthuisstraat 32, Antwerpen, België

x Juliette