Nederland, Den Haag15 april 2022, door Gili Papier

Een avond vol Indonesische fusiongerechten bij Garuda by Ron Gastrobar Indonesia in Den Haag

Nederland, Den Haag, 15 april 2022, door Gili Papier

Een avond vol Indonesische fusiongerechten bij Garuda by Ron Gastrobar Indonesia in Den Haag

Zeg je Garuda, dan zeg je rijsttafelen. Het instituut was decennialang een begrip in het Haagse. Van minister tot je opa en oma; ze hebben allemaal ooit eens aan een tafel met uitzicht op het Lange Voorhout en de Hofvijver gezeten. Dat terwijl ze genoten van de bekende “Indonesische” rijsttafel (eigenlijk een beetje een Hollandse inventie). En eerlijk is eerlijk, oude glorie vergaat niet snel. Maar met de frisse wind die er na een jaar verbouwen doorheen is gegaan, doet Garuda by Ron Gastrobar voornamelijk eer aan het befaamde bolwerk Garuda.  Garuda by Ron Gastrobar Indonesia in Den Haag is een echte aanrader voor een avond vol Indonesische fusiongerechten.

Garuda in Den Haag

Garuda in Den Haag

Het interieur is schitterend verbouwd, met behoud van de originele sfeer. De bekende mythische vogel is zelfs nog op de oude trap te vinden, voor wie nog een beetje verlangt naar tempo doeloe. Aan de enorme bar op de begane grond zit je met je neus op de keuken te chefs tablen. De vier (!) etages erboven voelen intiem, waarbij de cocktailbar helemaal bovenin in het oog springt: de perfecte plek om je avond feestelijk met een cocktail te starten.

Fast forward naar het eten: Bij Garuda by Ron Gastrobar kom je niet alleen voor een good old rijsttafel. Nee! Je begint hier met een heerlijke snack, bijvoorbeeld een loempia Bebek gevuld met crispy eend of de taco ajam met een spicy gekruide kippendij. Vergeet ook niet een tussengerecht te bestellen, zoals de Ikan Dabu – een tartaar van Kingfish, soja, tapioca en gember crème. Als je eetlust voldoende is geprikkeld, bestel je als vanouds een rijsttafel, waarbij de sate kambing de ster van de avond is. Voor de satélovers is het ook mogelijk een hele proeverij te bestellen. 

Leuk weetje over Garuda: de hele wijnkaart is ook het bekijken en proberen waard, iets wat je in oosterse restaurants niet al te vaak meemaakt(e). Naast een bintang kun je hier (om maar iets te noemen) ook een heerlijke Grüner Veltliner drinken die qua frisheid super goed combineert met de diverse gerechten (RENDANNNGG!).

Ben je op zoek naar een nieuwe maar toch vertrouwde parel in het centrum van Den Haag? Ga naar Garuda by Ron Gastrobar Indonesia en geniet van een super avond vol Indonesische fusiongerechten. Petje af overigens voor de snelle en attente service, die onder de bezielende leiding van Sophie Hadjidakis staat.  Selamat makan!