Nederland, Den Haag18 maart 2022, door Isa de Laat

Begin het weekend goed met deze cocktails in Den Haag

Nederland, Den Haag, 18 maart 2022, door Isa de Laat

Begin het weekend goed met deze cocktails in Den Haag

Almost weekend, right? Een biertje of wijntje om het weekend mee in te luiden kan natuurlijk. Maar doe eens lekker gek, gun jezelf dat weekend, geniet ennnn kies voor een cocktail. Je weet wel zo een waarvan alleen het glas er al uitziet alsof je weekend compleet is. En in Den Haag, daar weten ze wel raad met die mengsels van verschillende drankjes. Hier drink je heerlijke cocktails in Den Haag.

Milú

Milú

Hoorde ik daar cocktailnight? JA!  Iedere woensdag is het bij Milú cocktailnight. Dat betekent geselecteerde cocktails voor maar 6 euro. Je hebt dan de keuze uit vijf cocktails van de kaart, bijvoorbeeld een Negroni IPA style. Een wattes? Dat is een cocktail die het ook goed doet bij de bierlovers door een combinatie van gin, orangecello, vermouth en de Brewdog Punk IPA. Ook alle gin tonic liefhebbers kunnen hier slagen dankzij maar liefst negen verschillende soort G&T’s op de kaart.

Milú

The Penthouse

The Penthouse

Iedereen met hoogtevrees kan deze tip maar beter overslaan, want bij Penthouse ga je de lucht in. Penthouse is de hoogste skybar van Nederland en hier geniet je op maar liefst 135 meter hoog van een drankje. Voordat je met een cocktail in je hand staat moet je wel eventjes een ticket kopen voor 9 euro, maar dan heb je ook wat. Vanaf boven heb je goed zicht en zie je de stad zelf, Scheveningen en zelfs Rotterdam. Op zaterdagavond maken ze er al helemaal een feestje van met muziek en lichtprojecties.

The Penthouse

Ultramarijn Wonderbar in Voco The Hague

Ultramarijn Wonderbar in Voco The Hague

Koffie en cocktails, what else do you need? In het voormalige bankgebouw van de Kneuterdijk (nu beter bekend als Voco The Hague), schenken ze koffies en cocktails bij de Ultramarijn Wonderbar. In de bar kun je benedendeks of bovendeks aan boord zitten (het is dan ook geïnspireerd op streampunt en een fantasierijke onderzeewereld). Extra tof: de oude kluisdeur van de bank is gebleven. En in welke richting moet je dan varen? Probeer eens de Premier Winter of Terresita met kokosnoot.

 

Ultramarijn Wonderbar in Voco The Hague

Palmette

Palmette

Bij Palmette hebben ze misschien niet de meeste cocktails op de kaart, maar hey dat maakt de cocktails er niet minder lekker op. Op de kaart worden deze mengsels van drankjes neergezet als after dinner cocktails. Dus eerst een hapje bij deze hippe en sfeervolle zaak en daarna door naar de cocktails. Op het menu staan de bekende cocktails als Sgroppino, Espresso Martini, Old Fashioned en special coffees als een Irish coffee of Spanish coffee.

 

Palmette

Bricks in restaurant Van de Leur

Bricks in restaurant Van de Leur

Bij Bricks krijg je dat kleine beetje extra aandacht wat je nodig hebt in het weekend. Een klassiek gevalletje: jij vraagt en zij draaien. Je krijgt hier namelijk een tailor made cocktail, gebaseerd op jouw wensen. Bartender Eddy is er zo eentje die na een gesprek precies weet welke cocktail jouw weekend compleet maakt.  Een hapje eten kan in dezelfde ruimte bij het restaurant Van de Leur.

 

Bricks

Het dak van Bleyenberg

Het dak van Bleyenberg

Het dak van Bleyenberg is heerlijk in de zomer als je er met je cocktail de zon ziet ondergaan.  Reden genoeg om er in de winter dan niet heen te gaan? Nee, in de winter zit je er juist knus overdekt. Een dakterras dus, waar ze heerlijke cocktails schenken in de cocktailbar. Naast klassieke cocktails schenken ze hier ook een aantal cocktails waar je waarschijnlijk nog niet van hebt gehoord, vegan cocktails en non-alcoholic cocktails.

 

Het dak van Bleyenberg

 

The Five Points

The Five Points

The Five Points zegt je misschien wel wat: deze cocktailbar is geïnspireerd op beruchte woonwijk in New York van vroeger. Bij het binnenkomen van deze cocktailbar verlaat je Den Haag even en reis je terug in de tijd dat gangsters het voor het zeggen hadden. In deze bar zie je dat terug in blauwe en bruine leren stoelen, veel hout en schilders. Hier vind je geen high-end cocktails, maar Old Fashioned dranken.

 

The Five Points Bar

Speakeasy Seth

Speakeasy Seth

Relaxen en cocktails gaan hand in hand weten ze maar al te goed bij Speakeasy Seth. Voor de Jazz fans onder ons is deze bar het ideale recept voor een geslaagd weekend. Beeld je even in: New York jaren ’20 en je hebt de vibes van dit restaurant. Het is allemaal een beetje geheimzinnig, oftewel hidden. Vanaf de buitenkant doet het je niet vermoeden dat het een cocktailbar is. Waar je dit restaurant in Den Haag vindt? Dat adres krijg je pas bij je reservering.

 

Speakeasy Seth