8 januari 2020, door Maartje

Geloof ons: dit zijn de meest onmisbare reisaccessoires

8 januari 2020, door Maartje

Geloof ons: dit zijn de meest onmisbare reisaccessoires

#nevernottraveling, de hashtag lijkt bijna voor ons gemaakt. Bijna hoor, we zijn ook wel eens thuis, gelukkig. Maar we hebben ons dat reizen wel lekker eigen gemaakt, en aldoende leert men. Zo tikken we al eens voor je op hoe je dat doet, comfortabel reizen met kleine kinderen. Dat verhaal lees je hier: vliegen met een baby doe je zo.

Fijn, op je gemak het vliegtuig in met een kleine, maarrreee... En wij dan?! Nou, daar hebben we er ook een paar voor hoor. Gaat je leven stukken fijne maken, beloofd.

noise canceling hoofdtelefoon van bowers & wilkins

noise canceling hoofdtelefoon van bowers & wilkins

First things first: zorg voor een goede noise canceling hoofdtelefoon. Wij hebben er hier al een paar ‘versleten’ (dan wel ergens laten slingeren en nooit meer terug gevonden) en kunnen zeggen dat we de ideale nu vonden hebben: de Bowers & Wilkins PX7. In een  notendop: de koptelefoon is mooi (belangrijk!), zit echt goed (ook belangrijk), werkt als een dolle en zonder batterijen (wel opladen dus voor je vertrekt). Hiervoor had ik een Bose en een Sony en met deze ben ik het blijst. Want? Nou, de ‘ruisonderdrukking’ van de andere twee is misschien een tikke beter (een beetje maar) maar het geluid van de Bowers & Wilkins is echt beter! En de Bluetooth functie werkt (eindelijk) echt goed. Plus, misschien nog wel het meest belangrijk: de batterijduur is lang! Bij mij ging-ie een week mee. Ha! Laatste gejubel: het hoesje is zo compact als maar mogelijk is en er zit een zakje in voor je snoertjes (die ik anders altijd kwijt raak). Een simpel extraatje, zoveel plezier van. Bowers & Wilkins

Barts Boekenclub

Barts Boekenclub

Natuurlijk wil je een filmpje kijken in het vliegtuig maar een verhaal luisteren is minstens zo ontspannen. Onze favorieten (luister)boeken lees je in Barts Boekenclub.

En als je toch liever letters hebt, zorg dan dan je de nieuwste superdunne KOBO scoort. Daar ben ik me toch een potje blij mee. Leest lekker en je sleept niet geen bult aan pockets en hard covers. Alleluja. Er is overigens ook een waterdichte KOBO, mocht je van plan zijn je hele vakantie dobberend op een luchtbed door te brengen.

(duurzaam) telefoonhoesje met koord van Nice Guy Freddie

(duurzaam) telefoonhoesje met koord van Nice Guy Freddie

Oke, we geven toe: wij moesten ook even wennen. Je telefoon aan een koord om je nek? En dus nóg meer in the face dan ie toch al is… Moet dat nou? Nee, het hoeft niet, en eerlijk is eerlijk: normaliter laten we ‘m nog steeds het liefst in de tas zitten. Maar. Daar komt de maar: we namen de proef op de som en we kunnen niet anders zeggen: op reis/ vakantie is het echt een mega handig en – inderdaad – best wel onmisbaar ding. Geen gegraai en gezoek in tassen als je precies dat kiekje wil maken. We zijn, niet verder vertellen, om. Al willen we wel graag een telefoon aan een goodlooking koord, U snapt. En that’s where het in Berlijn gevestigde label van de Nederlandse Anne-Marie comes in. Nice Guy Freddie is de naam, en Nice Guy Freddie lanceerde ook nog eens een  duurzame collectie met een knappe zachtroze en zwarte hoesjes voor bijna elk model telefoon met een kek koord en gouden details. Hier shop je zo’n telefoonhoesje met koord

TOOT tandenborstel

TOOT tandenborstel

Dit vind ik dus, naast puike koptelefoons en boekenclubjes, de uitvinding van de eeuw: een écht mooie tandenborstel waarvan 1) de batterij maar liefst 90 dagen (!!!) mee gaat. Hallo backpack vakantie! En waarbij je 2) een abonnement op opzetborstels kunt nemen. Hoeft niet overigens, maar waarom zou je het niet doen? Je tandenborstel, eigenlijk iets banaals natuurlijk, wordt geleverd in een doosje: alsof het een sierraad is. En waarom zouden dagelijkse zaken niet zowel mooi als praktisch kunnen zijn? Ik ben fan.

vluchttas(je)

vluchttas(je)

Ook als je niet heel vaak reist, is het een aanrader  om een vaste reistas in de kast te hebben liggen zodat je niet – zoals áltijd – eenmaal in het vliegtuig denkt: KAK, weer zus of zo vergeten. Ik heb standaard een Studio Noos tas gevuld klaar liggen (sowieso zijn deze perfect voor in het vliegtuig: lekker groot en je kunt er ook een kussen van maken) met een paar sokken, een zijden sjaaltje (dat lekker ruikt, je lifesaver met een stinkende buur), een etuitje met een opvouwbare tandenborstel, mini tube tandpasta, pleisters, tampons, aspirines, neusspray (ook voor de kleine), deo (Cowshed, je weet wel, de beautylijn van het Soho House) heeft een hele fijne spray in miniverpakking, oordoppen en mascara. In de tas verder een opbouwbaar nekkussen (ik heb een hele fijne ooit bij muji gekocht, geen idee of ze ‘m nog hebben).