3 februari 2023, door Evi Boonstra

Gemeenlandshuis, Amsterdam – een trouwlactie die je vast nog niet kende

3 februari 2023, door Evi Boonstra

Gemeenlandshuis, Amsterdam – een trouwlactie die je vast nog niet kende

Het Gemeenlandshuis? In Amsterdam? Yes! Deze verborgen parel in de hoofdstad heeft een wauw-factor waar je U tegen zegt en we durven te wedden dat je 'm nog niet kende. Het statige Gemeenlandshuis dateert uit 1727 en ligt omringd door water in het oosten van Amsterdam, vlakbij Steigereiland. Deze locatie ademt romantiek: de tuin staat vol rode rozen en aan het einde van de diepe privétuin die bij het oord hoort, ligt een aanlegsteiger. Precies: hallo spectaculaire  entree vanuit een huwelijksbootje!

Gemeenlandshuis, elegantie aan de Zuiderzee

Gemeenlandshuis, elegantie aan de Zuiderzee

Trouwen en dineren kan bij het Gemeenlandshuis zowel buiten in de prachtige tuin als binnen in één van de zalen – zowel zomer- als winterbruiloftproof dus. Het interieur van de elegante zalen is werkelijk een lust voor het oog en dankzij de hoge ramen is het er altijd licht en beeldschoon. Die grote ramen zorgen niet alleen voor veel natuurlijk licht, maar ook voor een schitterend uitzicht over de tuin en het water. Win-win!

De plek voelt intiem en toch ruimtelijk, echt een uniek (privé) stukje Amsterdam. Je kunt er terecht voor een ceremonie en diner van maximaal 60 tot 70 man. Feesten moet wel ergens anders, daarvoor is de locatie niet geschikt, maar dat is ok hoor: hoe leuk is het om een partyboot voor te laten varen of je gasten per boot naar de feestlocatie te vervoeren. Opties genoeg! 

Het gemeenlandshuis werkt samen met een aantal vaste cateraars waaronder Gewoon Eten En Meer. Zij serveren de lekkerste gerechten op de mooist gedekte tafels. Wij proefden onder andere een heerlijke alcoholvrije cocktail met vlierbloesem – tip!

Naast al dit heerlijks helpt de hypercreatieve Richard je volledig met de styling die past bij jullie dag. Niks is te gek. Zo kun je alleen al kiezen tussen meer dan 20 (?!) prachtige servetten. Bye bye boring wit-of-crème-dilemma.

Gemeenlandshuis als onbekende parel in Amsterdam

Gemeenlandshuis als onbekende parel in Amsterdam

Ondanks dat het pand aanvoelt als een deftig buitenhuis heeft het nooit dienst gedaan als verblijfplaats, maar altijd als vergaderlocatie en uitvalsbasis voor dijkbewaking. Ruim 250 jaar was het Gemeenlandshuis eigendom van het waterschap, van oudsher werd hier de Zuiderzeedijk tussen Amsterdam en Muiden beheerd. Sinds 2008 is het gebouw in bezit van Vereniging Hendrick de Keyser, zij lieten het pand in al haar glorie herstellen. 

 

Als je het ons vraagt is het Gemeenlandshuis een keiharde onbekende een parel in Amsterdam. Het heeft de looks, topservice en een mooi verhaal: wat wil je nog meer?