14 oktober 2019, door Barts Boekje

5 x trouwen nét buiten Amsterdam

14 oktober 2019, door Barts Boekje

5 x trouwen nét buiten Amsterdam

Trouwen doen we, in principe, één keer. Mocht het vaker zijn, ook goed, de locatie blijft een van de belangrijkste dingen. En zo is er ongeveer een eindeloze lijst aan plekken waar je kunt trouwen. We noemden al onze favo's in Amsterdam. En zo hebben we ook een aantal favo's die nét buiten Amsterdam liggen. Niet al te druk, meer natuur en vaak ook net wat meer ruimte, mocht die wens er zijn. Komen ze.

Kruitfabriek Muiden

Kruitfabriek Muiden

Hier hadden we het laatst al even over, de Kruitfabriek in Muiden. Ware het vroeger een echte kruitfabriek waar regelmatig een explosie plaatsvond. Nowadays is het een prachtige plek om elkaar het ja woord te geven. Er is genoeg keuze voor een ruimte, wij zouden ten alle tijden voor de ruimte met hoge ramen kiezen die zo ontzettend knap is dat we nog een keer ja willen zegggen (ziet op rechts). Buiten is het hier eveneens goed geregeld.

Een foodtruckje huur je zo (lees hier de 3 goeie) en de tuin heeft voldoende opties mocht je een ceremonie buiten willen houden.

Kerkje van Holysloot

Kerkje van Holysloot

Holysloot. Het bestaat echt. We waren er laatst en dit is toch wel één van de meest schattige dorpjes rondom Amsterdam. Het is een kronkelende straat waar oude huisjes staan. Het dorp Holysloot heeft zo ook een klein wit kerkje waar je kunt trouwen. Eten doe je vervolgens bij Het Schoolhuis aan de overkant. Ze weten hier een perfecte huiskamersfeer neer te zetten. Kijk het raam uit en je ziet weiland, koeien en heel heel heel in de verte de smog van Amsterdam. Een unieke plek!

Kasteel het Muiderslot

Kasteel het Muiderslot

We gaan weer even terug naar Muiden. Want trouwen in een kasteel rondom Amsterdam moet toch wel het Muiderslot zijn. Dit kasteel heeft prachtige zalen waar je kunt dineren of de ceremonie kunt houden. De tuin met het pad met bogen is dé plek voor de fotoshoot. Mocht je sowieso in een kasteel willen trouwen, lees dan over deze prachtige kastelen om te trouwen.

Paviljoen Puur

Paviljoen Puur

Paviljoen Puur is er in principe voor de moderne mens, zou je denken. Zijn wij ook heus wel, maar het is hier toch een stuk gelikter en nieuwer. Maar Paviljoen heeft een fijne combi. Er ligt namelijk ook een oud fort waar je een prachtige ceremonie kunt geven. Afijn. Paviljoen Puur zelf is een modern architectonisch hoogstandje te noemen, middenin het groen. Ook prima voor een wat winterse bruiloft want ze kunnen de boel gedeeltelijk afdekken en vuurkorven neerzetten.

Raadhuis Zaandijk

Raadhuis Zaandijk

Niet voor grote feesten en partijen, wel voor kleine gezelschappen in een knusse setting. In het oude Raadhuis van Zaandijk heeft de tijd stilgestaan. Prachtige muren, originele houten vloeren waar je een (kleine) trouwerij kunt houden. De receptie houd je vervolgens in de achterste kamer, met uitzicht over het water en de Zaanse Schans. Het fijne is dat je alleen het idyllische beeld van de Zaanse Schans ziet (die hordes toeristen dus niet). Eten doe je vervolgens bij het alom bekende D’Swarte Walvis.