27 maart 2023, door Evi Boonstra

Love Stories en Tess van Zalinge lanceren bridal ondergoed van geupcyclede bruidsjurken en sluiers

27 maart 2023, door Evi Boonstra

Love Stories en Tess van Zalinge lanceren bridal ondergoed van geupcyclede bruidsjurken en sluiers

Love Stories ken je waarschijnlijk van het super duper mooie ondergoed en Tess van Zalinge kent Nederland als bekende designer. De twee slaan de handen ineen voor de brides to be: ondergoed voor de grote dag it is. Circulariteit op zijn sexiest, dat is de nieuwste samenwerking van Love Stories met de Nederlandse designer Tess van Zalinge. Samen creëerden ze een speciale bridal limited-edition (jup, maar honderd stuks) van de Lola briefs (een van de klassieke modellen van Love Stories), gemaakt van vintage bruidsjurken en sluiers. Met dit ondergoed heb je gegarandeerd een geslaagd huwelijk als je het ons vraagt. 

 

Een samenwerking waar niet alleen wij vrolijk van worden, maar het duo zelf ook. Alles valt op de juiste manier samen binnen deze samenwerking. “We doen dit omdat het echt een liefdes project is”, vertelt Marloes Hoedeman, de eigenaresse en creatief directeur van Love Stories. Wij gingen in gesprek met Marloes Hoedeman en Tess van Zalinge

Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue

Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue

Schuren tegen tradities doen de twee als geen ander. Breek de regels met een knipoog naar een mooie traditie die bij je past, is de message. Voor deze samenwerking hebben ze gewerkt met het bestaande silhouet van de Lola briefs. Hierbij zijn traditionele technieken en vakmanschap in een modern jasje -euh slipje- gegoten. Ieder broekje is uniek en afgewerkt met knappe, kunstige details die Something Old en Something New perfect belichamen. Something Blue? Ook aan gedacht! Elk broekje heeft een handgenaaid label met blauwe draad. 

Sexy sustainability

Sexy sustainability

Sustainable design en het hergebruiken van (bruids)materialen is niet nieuw voor Tess van Zalinge. Ze werkt veel met aanstaande bruiden en zet graag een showstopper van een outfit neer, die ook (eventueel in verschillende onderdelen) na de bruiloft nog bruikbaar is. “Denk na waarom je iets aanschaft. Wij denken niet zozeer in jurken, maar meer in outfits zodat je het later ook op een andere manier nog eens kunt stylen en dragen. Het is geen outfit voor 1 dag”, legt Tess van Zalinge uit. 

Recycling en upcycling op persoonlijke wijze voeren eigenlijk altijd de boventoon in haar werk. Elementen of materialen uit je moeders trouwjurk verwerken in jouw outfit? Daar draait Tess zich niet voor om. Zo ontwierp ze zelfs een gehele collectie gemaakt van vintage trouwjurken, andere leftovers en gerecyclede materialen en van bruiloften. Een ode aan vergeten huwelijkstradities uit het verleden met een duurzame frisse blik op de toekomst. Uit deze collectie rolde al een eerdere samenwerking tussen Tess en Love Stories met als boegbeeld niemand minder dan Lara Stone.   

Nog een laatste duurzame bruidsoutfit tip van Marloes en Tess? Laura Dols verkopen en verhuren de mooiste vintage trouwjurken. Alle honderd limited-edition Lola briefs zijn gemaakt van “bruids afval” afkomstig uit deze Amsterdamse boetiek.

De 100 one-of-a-kind zijn vanaf 29 maart verkrijgbaar op lovestoriesintimates.com en in een select aantal boetieks.