24 februari 2023, door Evi Boonstra

Lekkere zitplek: zo creëer je een chille loungeplek op je bruiloft

24 februari 2023, door Evi Boonstra

Lekkere zitplek: zo creëer je een chille loungeplek op je bruiloft

Vergeet niet: je bruiloft is - naast een heerlijke - ook een lange dag voor je gasten. We zijn vaak geneigd om volledig te focussen op een, tot in de puntjes gestyled, diner en een spetterend feest. Maar vergeet juist die kleine momentjes in between niet. Als het op feesten aankomt heb je namelijk waarschijnlijk een gemixt publiek: je beste vriend is niet van de dansvloer af te krijgen, terwijl je (groot)ouders en die ene hoogzwangere vriendin slechts voor een paar goeie nummertjes te porren zijn. Ook voor hen moet het leuk blijven.

Hoe we dat voor elkaar krijgen? Nou, door een écht fijne loungeplek te creëren (niet zomaar wat stoelen bij elkaar dus). Een fijne lounge geeft de (nog-)niet-dansers direct een plek om elkaar te vinden, de mogelijkheid om een beetje met elkaar te kletsen is dus mega belangrijk. Houd rekening met de plaatsing van de loungeplek ten opzichte van de band of speakers. Last but not least: goed zicht op de dansvloer, want aapjes kijken doen we nu eenmaal graag. 

Hoe ziet dat er dan uit? Nou zo! Hier vijf keer Pinterest inspiratie voor een lekker zitplek op je bruiloft. 

Loungen aan zee

Loungen aan zee

Creëer een zee van rust door je loungeplek aan te passen op de natuurlijke tinten in de omgeving. Zorg voor fijne sfeerlampjes, style het af met bloemen, kaarsen en lantaarns. Chique en chill: wat wil je nog meer? 

 

Beeld via Pinterest

Mix & match

Mix & match

Regel 1 van being on a budget: het hoeft er nooit uit te zien alsof je on a budget bent! Huren te duur? Plunder de lokale kringloop of vraag je gasten of ze nog een retro item op zolder of in een schuur hebben staan. Maak het huiskamergevoel compleet met wat (schemer)lampen. Verzamelen, mixen en matchen it is. Na de bruiloft breng je alles -op de geleende items van je gasten na natuurlijk- weer terug naar de kringloop. Wel zo aardig en sustainable.

 

Beeld via Pinterest (links) + Pinterest (rechts)

Lekker strak

Lekker strak

Deze is voor de interieur geeks. Ga voor lichte kleuren, curves en scherpe lijnen, tres chique. Doet het nog mooier in een contrasterende omgeving. Zoals hier, lekker landelijk op een grasveld, maar wel in een strakke tent.

 

Beeld via Pinterest

Omring de dansvloer

Omring de dansvloer

Veel ruimte? Of zijn jouw gasten niet echt dansers en heb je liever een wat kleinere en intieme dansvloer? Dan is deze setting perfect. Omring de dansvloer met verschillende fijne zitjes, varieer in bank-stoel-combinaties. Dikke plus: dit nodigt ook uit om af en toe te gaan verzitten en even bij een ander groepje aan te haken. 

 

Beeld via Pinterest (links) + Pinterest (rechts) 

Groots & grof

Groots & grof

Deze vinden we heel fijn! Grote banken, dikke zachte kussens, chunky kisten als tafels en veeeeul bloemen. Een centrepiece waar je naast de dansvloer niet omheen kan. Hier wil je gewoon even neerploffen. Het nodigt de dansers gegarandeerd uit om even met de niet-dansers te komen hangen. 

 

Beeld via Pinterest