16 oktober 2020, door Maartje

Onze favorieten geurkaarsen? Heb je even?

16 oktober 2020, door Maartje

Onze favorieten geurkaarsen? Heb je even?

Met de deur in huis: we zijn geurkaarsen snobs. Zo. Dat het gezegd is. Sterker nog: we nemen vanuit ieder land altijd wel een lekkere variant mee naar huis - het beste souvenir waar je thuis nog o zo veel aan hebt! We zijn, zeg maar gerust, verslingerd aan geurkaarsen, vandaar een ode aan de lekkerste. En nee, mogen het geen 'top 10' noemen: het zijn er meer en kiezen is schier onmogelijk. Onder elkaar dus, in willekeurige volgorde, de niet-te-versmaden lekkere geurkaarsen. En ze staan ook nog eens leuk in je huis.Brandt

Vanuit het buitenland meenemen: hotel geurkaarsen

Vanuit het buitenland meenemen: hotel geurkaarsen

Hotel Costes, Parijs blijft favoriet onder het internationale, maar zeker ook onder het Franse nationale modepubliek. En dat is niet voor niks. But ok, de geurkaars van Costes is toch wel mega favoriet bij Bart. De kaars is al sinds 2001 de homegeur van het Hotel in Parijs en dat snappen we heel goed. Geuren van gewaxt hout, rum, mahonie, bittere sinaasappelschil, paprika, eikenmos en zachte tonen van tabak. We zijn fan. Brown het de geur. Klinkt niet Frans maar dekt wel de lading.

Charlotte Rhys, Cape Town, geurkaarsen ontwikkeld in Zuid-Afrika onder het motto: kind to you kind to nature, houden we van. Het fijne, de kaarsen zijn niet alleen kind voor de natuur, ze ruiken ook nog eens hartstikke lekker. Fris, kruidig met warme ondertonen.

La Mamounia,  Marrakech, ook de huisgeur van La Mamounia, het iconische hotel in Marrakech is niet te  missen: Marrakech op zijn lekkerste en  zoals alleen Marrakech kan ruiken. Een beetje sinaasappel, een beetje kruiden en een beetje zeepsop. Fleur d’Oranger is the origional.

Soho House (The Cotswolds), er zijn Soho House locaties over de hele wereld maar die in de Cotswolds, in het Britse thuisluid van het merk, neem is sowieso een Cowshed kaars mee naar huis, toch? Doe dan de Grumpy Cow, die ruikt het Britse platteland, the good way.

Byredo When lives gives you Zweden, zorg dan dat je een Byredo winkel binnen stapt en de geur Loveless afrekent: doodeenvoudige Zweedse luxe in een potje. Met een lontje. En daarom perfect. Ook niet te doen lekker: Bibliotheque. Ruikt, inderdaad, als een oude bibliotheek. Perfect voor bij een avond Barts Boekenclub

Le Labo – Oke, Le Labo komt officieel uit het Franse Grasse maar toch moeten we bij het merk altijd vooral aan New York denken. Wellicht omdat we onze eigen huisgeur (lijfgeur dus: Santal 33 is het enige parfum dat hier sinds jaar en dag in de badkamer staat) er voor het eerst oppikten. Santal 33 ruikt gewoon naar een never out of style luxe hotel in The City. Kan het niet anders omschrijven.

Ortigia Sicilia – Wie Sicilie verlaat zonder een kaars van Ortigia Sicilia sturen we terug. Fico d’India is favoriet maar eigenlijk zijn ze allemaal smullen. Het label heeft patent op de allermooiste verpakking, met palmboom en alles ruikt naar zomer in de winter.

van om de hoek

van om de hoek

In de Amsterdamse 9 Straatjes opende onlangs een echt om te smullen winken van het Franse Diptique; knappe jongen die er met lege handen naar buiten loopt. Wij vinden Figuier heerlijk. Ruikt zoals een Franse winter voor de open haard hoort te ruiken.

Het Nederlandse Brandt is en blijf onze lievelings van eigen bodem. Hier lees je precies waarom.

Ook een grote favoriet is de kaars van de Nederlandse eigenaren die het beeldschoten Graanmarkt 13 in Antwerpen runnen. Een kruidige kaars die iedere baddersessie tot een feest maakt.

We zouden eens op moeten zoeken waar VOLUSPA vandaan komt maar we kochten ‘m zelf gewoon in het Amsterdamse en steken we Japonica Yashioka op, dan voelen we ons dus echt even in een Japans badhuis. Just what the doctor ordered (vooral wanneer de partner er nog even een voet- of rugmassage ingooit)