Nederland, Gelderland15 oktober 2021, door Anne Abendroth

zomer- én herfsttopper: Landgoed Buitenpost, Gelderland

Nederland, Gelderland, 15 oktober 2021, door Anne Abendroth

zomer- én herfsttopper: Landgoed Buitenpost, Gelderland

Oké oké oké, het is inmiddels geen geheim meer dat we graag de natuur induiken om aan die dagelijkse sleur te ontsnappen. U snapt. En laten we nou weer een nieuwe retraite gevonden hebben, waar je kunt eten/drinken/slapen en allerlei leuke dingen daar omheen. Met of zonder de koters (al zal het kleine spul je dankbaar zijn als ze mee mogen)... De naam? Landgoed Buitenpost.

Klinkt goed nietwaar? En dan hebben we je nog niet eens verteld dat de boel gerund wordt door de mannen die ook verantwoordelijk waren voor het Amsterdamse restaurant Jacobsz en Bar Alt, ook in Amsterdam. Die eerste is niet meer, en dat is verdomd jammer, maar met Landgoed Buitenpost hebben we een nieuwe topper in het oosten van het land te pakken hoor!

Landgoed Buitenpost

Landgoed Buitenpost

Op naar Gelderland want daar vind je dus het o zo fijne Landgoed Buitenpost. In het dorpje Twello, om precies te zijn. Buitenpost is de perfecte uitvalsbasis als de muren thuis op je beginnen af te komen of je in een kas off the grid wilt dineren. Of als je gewoon met je blote voeten in het gras wilt lopen.

Bij Buitenpost verbouwen ze hun eigen groente en fruit in hun eigen tuinderij die je vervolgens in de streekwinkel kunt kopen of kunt proeven in de unieke bar-restaurant de Groene Huiskamer. En dan zeggen we nog maar een keer: de boel wordt gerund door de Jacobsz/ Bart Alt-ers, en dan weet je dat het goed is. Maarre… Je kunt hier dus óók overnachten in één van de luxe safaritenten op de camping. En dat wil je. Want kijk nou!

Je vindt de camping op het terrein van Landgoed Buitenpost. Je kunt hier met maximaal vier personen kamperen in een grote safaritent. Binnen vind je een koelkast inclusief vriesvak, keukenblok, een tweepersoonsbed en een stapelbed voor de kids. In de kleine safaritent kun je verblijven met maximaal twee volwassenen. Wil je met je eigen camper of caravan komen? No problemo. Op de camping is hier ook een plek voor bewaard. Tip van de sluier: het blotevoetenpad. Misschien raadt je het al, maar je loopt hier 2,5 kilometer lekker op je blote voeten over het terrein. Op ontdekkingstocht in de natuur. Leuk voor jong en oud, beloofd. Enne… Wat dacht je van de dag eindigen met een goed boek en een glas wijn op de picknickbank op het tentterras? Muy bien. Oh en je kunt Buitenpost ook huren om een kinderfeest, bedrijfsborrel of bruiloft te vieren. Hulde.

En misschien nóg wel belangrijker: bij Landgoed Buitenpost is echt altijd wat te doen. Etentjes natuurlijk en het Blotevoetenpad: 2,5 kilometer op je blote voeten over het landgoed terwijl je langs obstakels, een moeras, het bamboebos en een schateiland komt. Om daarna – uiteraard – uit te rusten in ‘De Groene Huiskamer’, het Kasrestaurant op Buitenpost waar je binnen tussen de exotische planten zit of buiten naast de speelweide in de zon.

En de Buitenposters spelen uiteraard ook steevast in op het seizoen. Van Halloweentoch tot buitenspeelzomervakantieparadijs.

Meer adressen om in de natuur op te laden? Lees meer. 

Slapen in de Zeeuwse Oase? Yes please.