30 april 2020, door Imara Milatz

Dit zijn ze dan: de allerbeste en o zo lekker wijnen onder de tien euro streep!

30 april 2020, door Imara Milatz

Dit zijn ze dan: de allerbeste en o zo lekker wijnen onder de tien euro streep!

Vive la vin! Good thinking om even een kijkje te nemen hier: twee belangrijke redenen om dit lijstje op te slaan.

1) Wijn is fijn

2) we hebben een bescheiden lijst met heerlijk gebottelde vino's voor een kleine prijs verzameld. Doen we graag, want het is zeker geen straf dat voorproeven... Enfin, lang verhaal kort: dit zijn (naar onze mening dan hé) niet te missen wijnen, rode en witte varianten, welke nimmer de €10 aantikken en o zo lekker zijn.

 

 

Side note, we zeggen het om het zeggen: hier bij Barts Boekje zijn we alles behalve wijnkenners. Maar groots liefhebber? Vul zelf maar het antwoord in. Enjoy! Dan verzamelen we naar hartenlust verder.

Clos Marguerite The Grape Whisperer - Sauvignon Blanc

Clos Marguerite The Grape Whisperer - Sauvignon Blanc

We hebben een nieuwe favoriet ontdekt! Eentje all the way from de andere kant van de wereld, Nieuw-Zeeland. Dat begint al bij de heerlijke verpakking en, hey hallo, ook een naam als The Grape Whisperer, doet het uitstekend! We zijn een beetje dol op ‘onze’ fles, inclusief goddelijke inhoud. Want dat is ‘ie. Alleen qua geur doet deze topper het al goed. Zó lekker geparfumeerd. Gelukkig doet de smaak er geen ondergang aan en is dit een waanzinnige om bij je asperges te drinken, ooh la la lekker! Geloof maar, we tried and tested. 

Clos Marguerite The Grape Whisperer

Bachero Pontemagno - Verdicchio

Bachero Pontemagno - Verdicchio

Aha, een Italiaanse witte uit le marche. Hartstikke leuk weetje, maar waar het écht om gaat is of we hem lekker vinden. En dat, ladies and gentlemen, vinden we (iets te veel). Een heerlijk fris maar niet te zwaar, fruitig maar niet zoet, droog wijntje. Zo eentje die ons telkens verbaast dat we hem voor minder dan een donnie in huis halen. Whoops, dat wordt dan ook veelvuldig gedaan. Je bestelt hem hier, en dan heb je heel veel wijn voor een mega sympathieke prijs.

Bachero Pontemagno

Domaine du Tariquet Gascogne

Domaine du Tariquet Gascogne

Eigenlijk alles van het franse wijnhuis onder familienaam Domaine du Tariquet valt aan te raden. Maar onze personal favorite, degene die er met kop en schouder bovenuit steekt, is de Gascogne. En moge deze nou ook meteen één van de goedkoopste van het stel zijn (ha, dat komt nou niet vaak voor). Kom je niet heel snel tegen zo een lekker wijntje nog geen €6 per fles! Een heerlijke, droge en fruitige witte wijn, en een plezier om te drinken. Meteen de reden waarom we hem maar al te graag koud hebben staan, voorzorgsmaatregelen. Een lekker flessie waar je iedereen blij mee kan maken.

Domaine du Tariquet Gascogne

Claire Patelin - Sauvignon Blanc

Claire Patelin - Sauvignon Blanc

Kijk, as one may know, we houden hier bij Barts Boekje van een borrel. Een goede borrel met alles erop en eraan. Kaasje, worstje, noten én (mag niet ontbreken) een goede fles on the side. Of juist, zo’n lekkere, dat de wijn het spektakelstuk van de borrel wordt. Met deze sauvignon blanc zit je hartstikke goed. Een frisje, een zuurtje ahh kunnen we al? Mogen we al een fles openen? Je haalt hem gewoon hartstikke makkelijk bij de grote blauwe vrienden in de App.

Chispas Bodegas Aragonesas - Chardonnay, Macabeo

Chispas Bodegas Aragonesas - Chardonnay, Macabeo

Ze hebben een heerlijk roodje, hun rose doet het ook goed maar we kiezen keer op keer voor de witte variant. Een interessante fles met een nog interessantere inhoud. Deze Spaanse wijn is tropisch en heerlijk sappig. Helemaal in het noorden van Spanje, net onder de Navarra-streek vindt je de herkomst van de dorstlesser. Gelukkig hoef je geen retourtje Spanje te boeken om de wijn te bemachtigen. Je besteld ze namelijk met het grootste gemak online.

Chispas Bodegas Aragonesas

 

Cono Sur Bicicleta - Merlot

Cono Sur Bicicleta - Merlot

Makkie om weg te drinken deze, oeps! Betekend wel dat we hem lekker vinden, én dat we ons niet schuldig hoeven te voelen wat betreft de inkoop van de flessen. Voor zes eurie’s ligt ie in de schappen van de Albert Heijn, dat is zoals ze ook wel zeggen ‘een koopie’. Gewoon voor alle easy wijnmomenten, hoef je niet eens per se iets te eten bij te hebben (al is dat natuurlijk wel zo lekker). Echt-echt-echt een héle lekkere voor een schappelijke prijs. Gewoon bij de buurtsuper.

Cono Sur Bicicleta

Valpolicella - Ripasso

Valpolicella - Ripasso

Op zoek naar een ietwat zwaarder rood wijntje, een Ripasso is een heerlijk (én vooral goedkoper, waar doen we het toch voor) alternatief van de Amarone. Dat zit ‘m in het productieproces van de wijn, welke bekend staat om het feit dat de druiven twee (in plaats van één) keer vergist worden. Dan krijg je een rijke, volle en dus wat zwaarder rood. Een flesje om van te genieten, de hele avond lang.

Valpolicella – Ripasso

 

Paul Mas Vigne de Nicole - Cabernet Sauvignon Merlot

Paul Mas Vigne de Nicole - Cabernet Sauvignon Merlot

Dit is ‘m, een prima goed wijntje om altijd in huis te hebben, voor whatever reason om een glas in te schenken. Wanneer de nood hoog is of niet, want who cares, deze doet het gewoon goed (snapt U, zo een avond). De Cabernet Sauvignon Merlot blend is minder zwaar dan de voorgaande vriend maar des te krachtig van smaak. Lekker karaktertje. Ook lekker geprijsd, voor acht knaken heb je al een fles in huis. Maar hé, wat let je om meteen een hele buts in te slaan.

Paul Mas

d’Abruzzo - Montepulciano, Primitivo

d’Abruzzo - Montepulciano, Primitivo

Wisten jullie niet, hé? Dat de Hema ook een bést wel lekker wijn assortiment hebben. Wij ook niet, totdat we het ontdekte en dik tevreden waren. Voor nog géén zeven ronde euro’s zit je hier al raak. Met de Montepulciano of de Primitivo heb je zomaar eens een heerlijke avond. Goede rode wijnen uit Italie, kaasje erbij en genieten. Easy genietings met een glas, goedgevuld, aan je zij. De Montepulciano ietwat klassieker en aan de zachte kant en voor ‘die dagen’ kies je juist voor Primitivo welke kruidig en zwaarder in je glas ligt. Beide met hinten van rood fruit, kersen en vijg. Héérlijk!

d’Abruzzo

"

Neem ook eens een kijkje bij je lokale slijterij, want #supportyourlocals natuurlijk, en vraag om gepast advies. De kaasboer kan er meestal ook wat van en Marqt kent bijvoorbeeld een bijzonder goed assortiment natuurwijnen. Laat je verrassen, zoek en verdiep in the liquid goodness. Vind je eigen favorieten uit want, echt waar, lekkere wijnen hoeven helemaal niet heel duur te zijn.

"