19 oktober 2020, door Maartje

De slimste good looking winkels en sites voor je pre-loved items (in- en verkoop)

19 oktober 2020, door Maartje

De slimste good looking winkels en sites voor je pre-loved items (in- en verkoop)

Hehe, wat fijn dat we met z'n allen tegenwoordig zo lekker duurzaam bezig zijn en into pre-loved. En zo hoort het! Maar... Rommelen tussen uitpuilende bakken met kleding willen we niet (oeps) en een onoverzichtelijke marktplaats doorspitten ook niet (sorry). Wat we wel willen? Van die shops en site waar een selectie van fraaie items werd gemaakt. Van die plekken waar ook jij je oude goed mag aanbieden maar waar je niet goed moet gaan staan kijken als iets afgekeurd wordt (dan mag het in de zak van max, en ook dat is een mooi doel) want zo blijft de collectie fris, uniek en up to date. Wat zijn nou de shops en site waar wij aanhaken? Deze!

Niet om zelf in te leveren, wél een aanrader: de mooiste vintage parels shop je online

The Next Closet

The Next Closet

Een van de eerste digitale shops die tweedehandskleding verkopen naar een nieuw magazine-stijl niveau tilde was The Next Closet. Semi-bekende mensen met een indrukwekkende kledingkast werden al in een vroeg stadium van de pre-loved ‘trend’ (wat geen trend mag heten natuurlijk: it’s here to stay) gefotografeerd door een professioneel team en de kleding op de fotos kwamen in de online shop. Slim en goed gedaan. Een van de eerste die het zo deed en daarmee verdienen ze onze liefde daar bij The Next Closet. Shoppen? Verwacht met name luxe merken! Voor meer high street items ga je naar een van de andere opties uit deze lijst.

De Ruilhoek Amsterdam

De Ruilhoek Amsterdam

Oke, die naam klinkt niet heel fancy maar dat is de stek in Amsterdam Zuid dus wel! De luitjes hier hebben oog voor de mooiste seizoensitems en de rest wordt rucksichlos de deur gewezen. Sorry not sorry. De deal is ook helder: inbrengen doe je zelf, je eigen spullen weer mee naar huis nemen ook. 60% voor de Ruilhoek (maar je hebt er dus geen omkijken aan) en 40% voor jou. Dat wordt o zo easy uitbetaald via een o zo easy digitaal systeem. Een topper is het.

be Like Lola

be Like Lola

Dit zegt Lolo zelf (en waarom zouden we het wiel opnieuw uitvinden?):

Lola is leuk! Lola durft en Lola geeft om duurzaamheid. Ze houdt van kleding, schoenen, tassen en sieraden. Die items van mooie, goede kwaliteit en vaak net te prijzig om daar een hele nieuwe collectie van aan te schaffen. Maar ze houdt niet van fast fashion.

Daarom zoekt Lola een oplossing: oude schatten verkopen & nieuwe parels aanschaffen met korting! En dat resulteert in een opgeruimde kledingkast en een volle portemonnee waar ze die nieuwe parels voor kan aanschaffen. Win voor Lola, win voor de aarde.

In de Shop van Be like Lola kun je jouw mooiste item(s) te koop aanbieden of kopen. Maar alleen de echte parels! Lola verkoopt altijd iets moois.

Zalando

Zalando

Bijna is het oktober en dan lanceert Zalando Pre-Owned. Een platform waar je – net als Repose Reloved deze zomer lanceerde voor kids items – items kunt aanbieden die je niet meer draagt of niet meer past. Via Zalando Pre-Owned kunnen we gezamenlijk meer tweedehands kleding in plaats van nieuwe kopen. Beter voor de planeet én voor je portemonnee, yay!

 

lees meer